Καταπέλτης ο ΔΣΑ κατά της κυβέρνησης και του υπ. Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλου στον οποίο καταλογίζει ευθύνες για την εισαγγελική παραγγελία για την περίφημη «ροζ υπόθεση» ανωτάτου δικαστικού.
Ο ΔΣΑ μιλά για «διασυρμό» δικαστικών λειτουργών καταλογίζοντας ευθεία παρέμβαση της πολιτείας στην Δικαιοσύνη καθώς τονίζει ότι ο διασυρμός δικαστών γίνεται «λόγω της ανεπιθύμητης στάσης που τηρούν στις διασκέψεις των δικαστικών οργάνων».
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΔΣΑ:
Σε μια δημοκρατική και ευνομούμενη Πολιτεία δεν είναι ανεκτές συμπεριφορές που πλήττουν τον πυρήνα της ιδιωτικής ζωής με την δια του τύπου παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών και της προστασίας ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων.
Είναι δε όχι μόνον ποινικά αξιόλογες, αλλά και προκλητικά αγοραίες, όταν στρέφονται κατά δικαστικού λειτουργού, ο οποίος όλως συμπτωματικά (!) υπηρετεί σε Ανώτατο Δικαστήριο που καλείται να κρίνει θέματα μείζονος νομικού, αλλά και πολιτικού ενδιαφέροντος. Η επικινδυνότητα του εγχειρήματος επιτείνεται, αν ληφθεί υπόψη ότι η τέλεση των επίμαχων -ποινικά αξιόποινων- πράξεων συμπίπτει χρονικά με εκκρεμή διάσκεψη του Δικαστηρίου αυτού.
Είναι προφανές ότι κάθε απόπειρα ποδηγέτησης της Δικαιοσύνης, από όπου κι αν προέρχεται, συνιστά βαρύτατη προσβολή του κράτους δικαίου.
Ο διασυρμός δικαστικών λειτουργών, οι οποίοι "επικηρύσσονται" λόγω της ανεπιθύμητης στάσης που τηρούν στις διασκέψεις των δικαστικών οργάνων, αποτελεί ευθεία βολή κατά της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, αλλά και δυσάρεστο οιωνό για το μέλλον, ενόψει της σοβαρότητας του διακυβεύματος.
Το δικηγορικό σώμα, στο πλαίσιο της θεσμικής του αποστολής για την προάσπιση του Συντάγματος και των θεμελιωδών δικαιωμάτων, αντιδρά σε τέτοιου είδους βαρύτατες προσβολές. Αντιστέκεται στην επικράτηση του κιτρινισμού και της φαυλότητας που υποβαθμίζουν το δημόσιο βίο και πλήττουν τους θεσμούς. Η κατίσχυση των συνταγματικών αξιών αποτελεί αυτονόητη προτεραιότητα, για την οποία διαθέτουμε όλες τις δυνάμεις μας, χωρίς προϋποθέσεις.
Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι αδιαπραγμάτευτη έναντι πάντων.
Και βεβαίως το γεγονός ότι οι Δικαστικοί Λειτουργοί - όπως και κάθε φορέας κρατικής εξουσίας- πρέπει να ελέγχονται δεν συνιστά καινοφανή διαπίστωση. Εγείρονται όμως ερωτήματα, όταν το Υπουργείο Δικαιοσύνης φαίνεται να επιδεικνύει μια αμφίσημη στάση, με δεδομένο ότι βάση της παραγγελίας για πειθαρχική έρευνα του δικαστικού λειτουργού τίθεται το προϊόν εγκληματικής συμπεριφοράς, παρά τη ρητή συνταγματική απαγόρευση της χρήσης και αξιοποίησης παρανόμως κτηθέντων αποδεικτικών μέσων.
Η τήρηση και διαφύλαξη της νομιμότητας είναι ευθύνη όλων.