Μέρκελ και Ολάντ απειλούν με κυρώσεις τη Ρωσία για το «σφυροκόπημα» στο Χαλέπι - iefimerida.gr

Μέρκελ και Ολάντ απειλούν με κυρώσεις τη Ρωσία για το «σφυροκόπημα» στο Χαλέπι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Έγκλημα πολέμου» συνιστά για το Γάλλο πρόεδρο ο βομβαρδισμός της συριακής πόλης, όπως τόνισε κατά τη συνάντησή του με τη γερμανίδα καγκελάριο και το ρώσο πρόεδρο στο Βερολίνο.

«Αυτό που συμβαίνει στο Χαλέπι είναι έγκλημα πολέμου. Μια απ' τις πρώτες απαιτήσεις είναι να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί απ' το καθεστώς και τους υποστηρικτές του», είπε ο Γάλλος πρόεδρος στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε.

Σκληρή γλώσσα και από την Άγγελα Μέρκελ, η οποία καταδίκασε ως «απάνθρωπες και ωμές»τις αεροπορικές επιδρομές στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας. Οι ηγέτες Γαλλίας και Γερμανίας αρνήθηκαν να αποκλείσουν το ενδεχόμενος επιβολής κυρώσεων στη Ρωσία, λίγες ώρες πριν τη σύνοδο κορυφής της ΕΡ.Ε., όπου αναμένεται να συζητηθεί ο ρόλος της Ρωσίας στη Συρία. «Ό,τι μπορεί να συνιστά απειλή μπορεί να αποβεί χρήσιμο», είπε ο Ολάντ, για να προσθέσει η Μέρκελ: «Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε αυτή την επιλογή».

«Ανοικτός» για παράταση της εκεχειρίας ο Πούτιν
Αναφερόμενος στην κατάπαυση του πυρός που επρόκειτο να αρχίσει λίγες ώρες αργότερα ο Ολάντ είπε ότι ο ρώσος ομόλογός του εμφανίστηκε έτοιμος να παρατείνει την εκεχειρία πέραν των 11 προγραμματισμένων ωρών. «Βγήκαμε απ' τη συνάντηση με την εντύπωση ότι θα μπορούσε να υπάρξει παράταση της εκεχειρίας, αλλά εναπόκειται στο συριακό καθεστώς και τη Ρωσία να δείξουν τις προθέσεις τους», είπε. Ενώ πρόσθεσε ότι μια ολιγόωρη κατάπαυση του πυρός δεν θα αρκούσε για τη διανομή της αναγκαίας ανθρωπιστικής βοήθειας και για να μπορέσουν οι άμαχοι να εγκαταλείψουν την περιοχή.

Ο συριακός στρατός ανακοίνωσε ότι η εκεχειρία θα κρατήσει 3 μέρες. Το ανταρτοκρατούμενο Χαλέπι δέχεται σφοδρούς βομβαρδισμούς αφότου οι υποστηριζόμενες από τη Μόσχα δυνάμεις του Άσαντ ανακοίνωσαν την έναρξη επίθεσης στα τέλη Σεπτεμβρίου. Οι αεροπορικές επιδρομές έχουν ισοπεδώσει πολλά κτίρια σε μια εκστρατεία που θα μπορούσε, σύμφωνα με την Ε.Ε., να συνιστά έγκλημα πολέμου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μέρκελ Ολάντ Πούτιν Συρία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ