Ο «πρίγκιπας» που έκλεψε από το δημόσιο 11 εκ. δολάρια - iefimerida.gr

Ο «πρίγκιπας» που έκλεψε από το δημόσιο 11 εκ. δολάρια

Αυστραλία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διαστάσεις σκανδάλου παίρνει η απάτη σε βάρος των φορολογουμένων του Κουίνσλαντ από μέλος της κοινωνικής ελίτ της βόρειας Πολιτείας της Αυστραλίας.

Ο Τζολ Μπάρλοου, νεοζηλανδικής καταγωγής, γνωστός και ως ''πρίγκιπας'' της Ταϊτής λόγω του πανάκριβου τρόπου ζωής του, απομύζησε 11 εκατομμύρια δολάρια από τα δημόσια κονδύλια για την υγεία, μέσω επιχείρησης παροχής υπηρεσιών υγείας που είχε στήσει στο Κουίνσλαντ.

Η αστυνομική έρευνα αποκάλυψε τη μεταφορά μεγάλων κονδυλίων, επί τριετία, στην εταιρεία του Μπάρλοου, χωρίς να καταγράφονται οι υπηρεσίες για τις οποίες η εταιρεία του εισέπραττε τα χρήματα από την πολιτεία.

Ο Μπάρλοου βρέθηκε αναίσθητος στο πολυτελές διαμέρισμά του από ιδιωτικούς αστυνομικούς που είχε προσλάβει η δημόσια υπηρεσία διαχείρισης παρακαταθηκών, μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου. Μεταφέρθηκε στο αυτόφωρο, όπου του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απάτη κατ' εξακολούθηση, παρά την προσπάθεια του συνηγόρου υπεράσπισής του να πείσει το δικαστήριο, ότι ο πελάτης του δεν ήταν σε κατάσταση να καταθέσει.

Το μέγεθος της απάτης υποχρέωσε ακόμα και την πρωθυπουργό, Ανα Μπλάιθ να διατάξει αναδιάρθρωση του υπουργείου Υγείας και του συστήματος πληρωμής φορέων παροχή υπηρεσιών υγείας.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ