Ενα εύκολο πιάτο για το καθημερινό φαγητό, τον χειμώνα.
Ακολουθήστε κατά γράμμα τη συνταγή, μην τη φοβάστε. Γίνεται μια κρεμώδης, απίθανη σάλτσα, όσο πικάντικη χρειάζεται που δένει μοναδικά τα μακαρόνια.
Υλικά
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 400 γραμμάρια στήθος κοτόπουλο
- 400 γραμμάρια κρέμα γάλακτος παχιά
- 1 κουταλάκι γλυκού πάπρικα
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο (τριμμένο τσίλι, στα σούπερ μάρκετ)
- Λίγο θυμάρι, ρίγανη και βασιλικό ξερά
- 1 χούφτα σπανάκι βρασμένο
- 5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 ντομάτες μέτριες κομμένες ψιλά
- Τριμμένη παρμεζάνα
- 400 γραμμάρια πέννες
- 6 φετούλες μπέηκον καλής ποιότητας, κομμένο σε κομμάτια
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάλτε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί
- Κόψτε το κοτόπουλο σε φέτες, ρίξτε αλάτι, θυμάρι, πάπρικα, ρίγανη, βασιλικό
- Ροδίστε το κοτόπουλο καλά, για 5 λεπτά συνολικά, αφήστε το στην άκρη
- Βάλτε τις πέννες να βράσουν σε κατσαρόλα, με αλάτι
- Στο ίδιο τηγάνι βάλτε τις ντομάτες, το σπανάκι, τα σκόρδα, το μπούκοβο, το μισό κοτόπουλο, το μισό μπέηκον -Ανακατέψτε
- Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, ανακατέψτε και αφήστε το να βράσει λίγο
- Προσθέστε την παρμεζάνα και χαμηλώστε τη φωτιά
- Ανακατέψτε χαλαρά αυτή την σάλτσα ώσπου να γίνει κρεμώδης, για 6-8 λεπτά -Ρίξτε λίγο αλάτι, αν χρειάζεται
- Προσθέστε τις πέννες στην σάλτσα, το υπόλοιπο κοτόπουλο, το υπόλοιπο μπέηκον
- Σερβίρετε ζεστό, ρίξτε παρμεζάνα από πάνω
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο