Εξακολουθεί να καίει η πυρκαγιά στον Ανω Αγιο Πέτρο Ανδρου - iefimerida.gr

Εξακολουθεί να καίει η πυρκαγιά στον Ανω Αγιο Πέτρο Ανδρου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Άνω Άγιος Πέτρος Άνδρου.

Η φωτιά είναι πλέον εντός του οικισμού και έχει ζητηθεί η εκκένωση του. Στο σημείο επιχειρεί αυτή την ώρα σχεδόν όλη η πυροσβεστική δύναμη της Άνδρου και των Εθελοντών με 10 οχήματα.

Τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσκολεύουν οι ισχυροί άνεμοι.

Το μέτωπο της πυρκαγιάς έχει ανοίξει στα τρία. Το ένα μέρος της φωτιά πάει προς Άνω Γαύριο. Το άλλο προς Κυπρί. Και το τρίτο πηγαίνει πλέον προς τον Κάτω Άγιο Πέτρο, ενώ από τον επικεφαλής έχουν ζητηθεί ενισχύσεις από Αθήνα και από Κυκλάδες.

Ενισχύσεις από την Αθήνα έχουν μεταβεί ήδη και άλλες μεταβαίνουν αυτή την ώρα στην Άνδρο, προκειμένου να συμμετάσχουν, μαζί με τις υπάρχουσες δυνάμεις, στις επιχειρήσεις για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, που μαίνεται από το μεσημέρι στην περιοχή Άνω Άγιος Πέτρος.

Με πλοίο φτάνουν από σε στιγμή σε στιγμή στο νησί 10 οχήματα της Πυροσβεστικής με 30 πυροσβέστες και δύο εθελοντικά με έξι εθελοντές, ενώ νωρίτερα μεταφέρθηκαν 10 άτομα πεζοπόρο τμήμα, που θα ενισχυθούν με άλλα 20, τα οποία θα μεταφερθούν με το ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος.

Οπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά, η οποία καίει χαμηλή βλάστηση, είναι σε πλήρη εξέλιξη και έχει πάρει διαστάσεις, λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων, ενώ στην περιοχή είναι αρκετά διάσπαρτα σπίτια που απειλούνται από τις φλόγες.

Μέχρι που έπεσε το σκοτάδι έκαναν προσπάθειες από αέρος τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα, αλλά δεν κατάφεραν να κάνουν ρίψεις νερού στο μέτωπο της πυρκαγιάς, λόγω των ισχυρών ανέμων.

Οι επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων ελπίζουν ότι οι επίγειες δυνάμεις, που ενισχύονται, θα καταφέρουν να περιορίσουν την πυρκαγιά κατά την διάρκεια της νύχτας, ενώ καταβάλλεται προσπάθεια να προστατευθούν τα σπίτια.

Εξακολουθεί να καίει η πυρκαγιά στον Ανω Αγιο Πέτρο Ανδρου | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πυρκαγιά Άνδρος ισχυροί άνεμοι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ