Νέα εμπλοκή στο ΣτΕ με τις τηλεοπτικές άδειες -Ανοιχτό το ενδεχόμενο αναβολής - iefimerida.gr

Νέα εμπλοκή στο ΣτΕ με τις τηλεοπτικές άδειες -Ανοιχτό το ενδεχόμενο αναβολής

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI /ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για σήμερα το απόγευμα ορίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η τρίτη διάσκεψη της διευρυμένης Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες, η οποία θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών.

Ωστόσο, ένα απρόσμενο περιστατικό που σημειώθηκε χθες πυροδότησε σενάρια ακόμα και για επ΄αόριστον αναβολή της διάσκεψης ή και για επανασυζήτηση της υπόθεσης στο ακροατήριο. Αφορμή αποτέλεσε το καρδιακό επεισόδιο που υπέστη χθες ο Αριστόβουλος Βώρος, μέλος του δικαστηρίου, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο όπου και του έχει τοποθετηθεί στεντ.

Σημειώνεται πάντως ότι έχει ήδη προβλεφθεί η θέση δύο αναπληρωματικών μελών για παν ενδεχόμενο, οι οποίοι, όπως λένε πηγές του ΣτΕ μπορούν να καλύψουν τα όποια κενά δημιουργηθούν, ενώ τονίζεται ότι η ασθένει του εν λόγω δικαστή είναι γεγονός και δεν επιδέχεται καμίας παρερμηνείας ή σκοπιμότητας.

Αρνητικό κλίμα

Παρόλα αυτά οι εξελίξεις το τελευταίο διάστημα έχουν δημιουργήσει αρνητικό κλίμα στο Συμβούλιο, με κάποιους δικαστικους σύμφωνα με πληροφορίες να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο να τεθούν και άλλα ζητήματα, εκτός των καθαρά νομικών, κατά τη διάρκεια της σημερινής διάσκεψης, κάτι που μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα ακόμα και την επ' αόριστον αναβολή.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι δικαστικοί αφήνουν ανοιχτό και το ενδεχόμενο της επανασυζήτησης της υπόθεσης στο ακροατήριο και αφού έχουν δημιουργηθεί οι κατάλληλες συνθήκες. Αυτό θα σημαίνει ότι η συζήτηση για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών αδειών θα ξεκινήσει από μηδενική βάση.

Εντονη ενόχληση για τη δημοσιοποίηση «ροζ» σκανδάλου

Την ίδια στιγμή, το γεγονός της εμπλοκής ενός ανώτατου δικαστικού σε μία προσωπική ιστορία, η οποία αποκαλύφθηκε μέσω διαρροών e-mails, αλλά και το ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης διέταξε την διενέργεια πειθαρχικού του ελέγχου, μεσούσης της διαδικασίας, προκαλεί αρνητικό κλίμα που είναι άγνωστο που θα οδηγήσει...

Μάλιστα δεν είναι λίγοι οι δικαστές που ενοχλημένοι μιλούν για την “επιλογή” του χρόνου να δημοσιοποιηθούν τώρα αυτά τα προσωπικά στοιχεία με τις συνομιλίες του δικαστικού λειτουργού με νεαρή σπουδάστρια και υποψήφια της Εθνικής Σχολής Δικαστών, το 2014!

Πηγές πάντως δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να τεθεί το ζήτημα του εμπλεκόμενου ανώτατου δικαστικού στη σημερινή διάσκεψη.

Υπενθυμίζουμε ότι κατά τη διάσκεψη της προηγούμενης Παρασκευής, δεν ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί του παραδεκτού, του βασίμου και του εννόμου συμφέροντος των τηλεοπτικών σταθμών.

Όμως, οι τηλεοπτικοί σταθμοί Αlpha και ΣΚΑΙ, καθώς και οι εταιρείες 'Αλτερ Έγκο και «Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου» (ITV CP), έχουν καταθέσει νέες αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων. Οι αιτήσεις, επικεντρώνονται στα πόθεν έσχες των διαγωνιζομένων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ