Ταϊλάνδη: Tην ανάγκασαν να προσκυνήσει το πορτρέτο του νεκρού βασιλιά -Επειδή τον προσέβαλε [βίντεο] - iefimerida.gr

Ταϊλάνδη: Tην ανάγκασαν να προσκυνήσει το πορτρέτο του νεκρού βασιλιά -Επειδή τον προσέβαλε [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία γυναίκα στην Ταϊλάνδη κατηγορήθηκε ότι προσέβαλε τον βασιλιά της χώρας, που πέθανε την προηγούμενη εβδομάδα.

Για να την τιμωρήσουν, την ανάγκασαν να γονατίσει μπροστά από το πορτρέτο του βασιλιά, έξω από αστυνομικό τμήμα, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι απαιτούσαν να ζητήσει συγνώμη. Πρόκειται μόνο για ένα από τα πολλά ανάλογα περιστατικά των τελευταίων ημερών, μετά από τον θάνατο του 70χρονου βασιλιά.

Δύο αστυνομικοί οδήγησαν την 43χρονη Ουμαπόρν Σαρασάτ μπροστά από το πορτρέτο του βασιλιά σε τουριστικό νησί, όπου γονάτισε και προσευχήθηκε, τόσο μπαίνοντας, όσο και βγαίνοντας από το αστυνομικό τμήμα.

Οι συγκεντρωμένοι- πολλοί από τους οποίους είχαν στα χέρια φωτογραφίες του νεκρού μονάρχη- χλεύαζαν τη γυναίκα όταν εμφανίστηκε, ενώ οι αστυνομικοί σχημάτισαν αλυσίδα για να την προστατεύσουν από τον κόσμο.

Η Σαρασάτ όμως, που μπήκε σε μπελάδες επειδή κατηγορείται ότι έκανε ασεβή σχόλια στο διαδίκτυο, μπορεί να αντιμετωπίσει και κατηγορίες για προσβολή της μοναρχίας. Η νομοθεσία της χώρας προβλέπει ακόμη και ποινές φυλάκισης, για πράξεις ή γραπτά που θεωρούνται ότι δυσφημούν τον βασιλιά ή την οικογένειά του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ βασιλιάς Ταϊλάνδη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ