Υπόθεση DePuy: Ο εξοπλισμός πουλήθηκε 35% ακριβότερα σε 100 νοσοκομεία, σύμφωνα με το βούλευμα - iefimerida.gr

Υπόθεση DePuy: Ο εξοπλισμός πουλήθηκε 35% ακριβότερα σε 100 νοσοκομεία, σύμφωνα με το βούλευμα

Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διακοπή και όχι αναβολή λόγω του κινδύνου παραγραφής των αδικημάτων έδωσαν οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στην υπόθεση των 24 κατηγορουμένων της DePuy, θυγατρικής της Johnson & Johnson, στελέχη της οποίας κατηγορούνται για την πώληση υπερκοστολογημένου ορθοπεδικού εξοπλισμό, σε δεκάδες κρατικά νοσοκομεία, δωροδοκώντας γιατρούς και στελέχη.

Το δικαστήριο διέκοψε την συνεδρίαση του για την 1η Νοεμβρίου, απορρίπτοντας τα αιτήματα αναβολής για λόγους υγείας, ενώ έδωσε «τράτο» λίγων ημερών, καθώς ένας κατηγορούμενος δεν είχε συνήγορο υπεράσπισης. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα ο νοσοκομειακός εξοπλισμός πωλήθηκε κατά 35% ακριβότερα από ότι θα μπορούσε να είχε πωληθεί, σε τουλάχιστον 100 νοσοκομεία όλης της χώρας, με τα στελέχη της βρετανικής εταιρίας να κατηγορούνται ότι πέτυχαν να πωλήσουν τον εξοπλισμό τους με εμβάσματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς, δώρα, κλπ.

Σήμερα παρόντες στη δικαστική αίθουσα ήταν δεκάδες νομικοί παραστάτες του ελληνικού δημοσίου και νοσοκομείων προκειμένου να δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής στη δίκη επικαλούμενη τη ζημία που κατά το παραπεμπτικό βούλευμα υπέστησαν από τη δράση των κατηγορουμένων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ