Πρόεδρος των Φιλιππίνων: Οταν ήμουν μικρός με βίασε καθολικός ιερέας - iefimerida.gr

Πρόεδρος των Φιλιππίνων: Οταν ήμουν μικρός με βίασε καθολικός ιερέας

Φωτογραφία: Al Jazeera
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια παιδική εμπειρία η οποία έχει στιγματίσει ολόκληρη την ζωή του αποκάλυψε σε συνέντευξή του ο πρόεδρος των Φιλιππίνων, Ροντρίγκο Ντουτέρτε.

Στη συγκλονιστική αποκάλυψη προέβη ο ίδιος ο πρόεδρος αφού υποστήριξε πως σε πολύ μικρή ηλικία έπεσε θύμα βιασμού καθολικού ιερέα. Μάλιστα, ο ίδιος μιλώντας στο Al Jazeera υποστηρίζει πως αυτό που του συνέβη σε πολύ μεγάλο βαθμό επηρέασε τα πιστεύω και τις αντιλήψεις του στην μετέπειτα ζωή του.

Ο αυστηρός πρόεδρος εξομολογείται τον τρόπο που βλέπει τα πράγματα από τότε που υπέστη αυτό τον βιασμό στην παιδική ηλικία και επηρέσασε αργότερη την διαμόρφωση του χαρακτήρα του.

Ο 71χρονος πρόεδρος, δικηγόρος και πρώην εισαγγελέας και δήμαρχος της πόλης Νταβάο για 22 ολόκληρα χρόνια, γνωστός με το παρατσούκλι τιμωρός, ξεχώρισε για τον τρόπο που κατάφερε να πολεμήσει την εγκληματικότητα στο Νταβάο που ο ίδιος δεσμεύτηκε να κάνει το ίδιο και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Ο ίδιος έλυσε τη σιωπή του πρώτη φορά και μίλησε ανοιχτά για το θέμα τον Δεκέμβριο του 2015 σε μια συνέντευξη Τύπου, όπως μεταδίδει η Daily Mail. Αποκάλυψε ότι αυτό συνέβη το 1950, ενώ παρακολουθούσε μια δοξολογία Ιησουιτών σε σχολική δράση, ενώ υποστηρίζει πως δεν ήταν ο μόνος που έπεσε θύμα, ωστόσο δεν ανέφερε το περιστατικό από φόβο. «Ημουν νέος και φοβόμουν. Πώς να ξεστομίσεις ένα τέτοιο περιστατικό και σε ποιον», καταλήγει.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Φιλιππίνες πρόεδρος βιασμός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ