Φίλης: Αν δεν ανοίξει μέχρι το Γενάρη το θέμα του χρέους, δύσκολη η πορεία της χώρας - iefimerida.gr

Φίλης: Αν δεν ανοίξει μέχρι το Γενάρη το θέμα του χρέους, δύσκολη η πορεία της χώρας

Φωτογραφία: SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνέντευξη στα Παραπολιτικά 90,1 παραχώρησε το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης.

Ο κ. Φίλης μίλησε τόσο για τον ανασχηματισμό που έχει προαναγγελθεί αλλά και για το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου οι εργασίες ολοκληρώθηκαν την Κυριακή.

«Αν το θέμα του χρέους δεν ανοίξει έως το Γενάρη, τότε αυτή η συζήτηση θα πάει για του χρόνου. Αν δεν ανοίξει αυτή η συζήτηση, τότε προφανώς και είναι δύσκολη η πορεία της χώρας. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει διαπραγμάτευση. Είναι αναγκαίο. Η άλλη πλευρά έχει δεσμευτεί στο θέμα του χρέους», τόνισε χαρακτηριστικά ο Νίκος Φίλης αναφερόμενος στο θέμα του χρέους ενώ παράλληλα πρόσθεσε πως κοινωνία και οικονομία θα πρέπει άμεσα να βγουν από την κρίση.

Οσον αφορά την αξιολόγηση ο κ. Φίληςτόνισε πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι να κλείσει η αξιολόγηση ενώ ειδικά για τα εργασιακά τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να υπάρξουν παραμορφώσεις των εργασιακών δικαιωμάτων.

Παράλληλα μίλησε και για το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και για την αντιμετώπιση των δυσκολιών που κατάφερε να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση: «Με τη συνειδητοποίηση των δυσκολιών, ο κόσμος της αριστεράς που έχει συστρατευτεί στην υπόθεση των σκληρών καταστάσεων της κρίσης, επιμένει και θεωρεί ότι πρέπει να υπάρξει μάχη με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα».

Αναφορικά με τον ανασχηματισμόο υπουργός Πιαδεία τόνισε πως στο Συνέδριο με την εκλογή της Κεντρικής Επιτροπής επιβραβεύτηκαν υπουργοί ως πολιτικά πρόσωπα που ασκούν μια πολιτική όπως είναι η υγεία και η παιδεία.
Ερωτώμενος για το αν θα παραμένει στο υπουργειο του , απάντησε χαρακτηριστικά: «Εχουμε έργο να κάνουμε στο υπουργείο, η πολιτική που ασκούμε είναι συλλογική. Δεν είμαι αναντικατάστατος. Ο πρωθυπουργός θα λάβει τις αποφάσεις τους».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φιλης συνέδριο συνέντευξη χρέος ΣΥΡΙΖΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ