Τέταρτη, η έναρξη των διαδικασιών για το νέο ΠΑΣΟΚ των εκλογών - iefimerida.gr

Τέταρτη, η έναρξη των διαδικασιών για το νέο ΠΑΣΟΚ των εκλογών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την Τετάρτη «κληρώνει» για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ. Ο πρόεδρος του Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, έχει αποφασίσει να αποχωρήσει από την ηγεσία του κόμματος, έχει συγκαλέσει Πολιτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση του οποίου θα συμμετάσχουν και όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης Παπαδήμου.

«Η ατζέντα είναι ανοικτή» είπε ο νέος εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Πάνος Μπεγλίτης προϊδεάζοντας για την απαρχή «σημαντικών αποφάσεων». μιλώντας για την έναρξη μεγάλης εσωκομματικής δημοκρατικής συζήτησης. Είναι προφανές ότι εκεί οι «δελφίνοι» θα θέσουν το θέμα της διαδοχής και ίσως ο κ. Παπανδρέου ανοίξει τα χαρτιά του για τις προθέσεις του.

Για τα εσωκομματικά, ο κ. Παπανδρέου «δεν συζητά το θέμα των ανοικτών διαδικασιών» λένε οι στενοί συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. «Είναι μια δημοκρατική κατάκτηση, την μιμήθηκαν κόμματα εντός Ελλάδος (η Ν.Δ. του Αντώνη Σαμαρά) αλλά και εκτός (το γαλλικό σοσιαλιστικό κόμμα)» υπενθυμίζουν.

Με το στήσιμο κάλπης για εκλογή νέου αρχηγού συμφωνούν οι περισσότεροι κορυφαίοι (Ανδρέας Λοβέρδος, Αννα Διαμαντοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης), αλλά και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, παρά τις περί του αντιθέτου φήμες.

Στην κρίσιμη συνεδρίαση θα συζητηθεί και η θητεία της κυβέρνησης Παπαδήμου. Η υπόθεση αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς μόλις χθες ο κ. Λοβέρδος με συνέντευξη του στο «Πρώτο Θέμα» εξέφρασε την άποψη για εκλογές τέλος Φεβρουαρίου. Μια άποψη η οποία έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τα όσα υποστηρίζουν δημοσίως οι υπόλοιποι της πασοκικής «Τρόικα», η κυρία Διαμαντοπούλου και ο κ. Ραγκούσης. Αντιθέτως, ο κ. Βενιζέλος έχει διατυπώσει εγκαίρως την πεποίθηση για εκλογές σύντομα, ενώ αυτή είναι και η «γραμμή» Σαμαρά.

Ωστόσο, οι δυσμενείς εξελίξεις που προδιαγράφονται τόσο στην ολοκλήρωση του PSI όσο και στις ευρωπαϊκές οικονομίες (μετά και την υποβάθμιση του οίκου Fitch μεγάλων τραπεζικών ιδρυμάτων) οδηγούν αρκετούς να πιστεύουν ότι άμεση προσφυγή στις κάλπες είναι ουτοπική.

«Σε λίγο όλα αυτά, τα εσωκομματικά, θα φαντάζουν γελοία μπροστά στις εξελίξεις που θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε» λένε κορυφαίοι υπουργοί και κομματικά στελέχη.

Τέλος, ενδιαφέρον παρουσιάζει η συζήτηση που αναμφίβολα θα γίνει στο Πολιτικό Συμβούλιο για την παραίτηση από υπουργικούς θώκους όσων θέσουν υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ