Στρος Καν: Δεν εφαρμόστηκε σωστά η στρατηγική του ΔΝΤ για την Ελλάδα - iefimerida.gr

Στρος Καν: Δεν εφαρμόστηκε σωστά η στρατηγική του ΔΝΤ για την Ελλάδα

Ντομινίκ Στρος Καν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η στρατηγική του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Ελλάδα δεν εφαρμόστηκε σωστά και είναι κρίμα», εκτίμησε ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, σε δηλώσεις του από το Πεκίνο, όπου μίλησε σε οικονομική διάσκεψη.

Ο πρώην ισχυρός άνδρας, επέλεξε το Πεκίνο για την επιστροφή του στο δημόσιο βίο, με τη συμμετοχή του σε οικονομικό φόρουμ, στη διάρκεια του οποίου συνέκρινε την Ευρωζώνη με «βάρκα που βουλιάζει», ενώ αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για τα προσωπικά του.

«Βλέπουμε τις ευρωπαϊκές χώρες να περνούν από το ένα σχέδιο διάσωσης στο άλλο, από τη μια σύνοδο κορυφής στην άλλη, πάντα χωρίς να παραδέχονται τις απώλειες, χωρίς να επιτρέπουν την ανάπτυξη και αποτυγχάνοντας να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη», τόνισε κατά την ομιλία του.

Μιλώντας στο φόρουμ, ο Στρος Καν είπε ότι η κατάρρευση της Ευρωζώνης δεν θα έλυνε την κρίση χρέους της ζώνης του ευρώ, ενώ υποστήριξε ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες υιοθετούν πολιτική πιστωτικής συρρίκνωσης στην αγορά, αντί να καλύψουν τους κανόνες κεφαλαιακής επάρκειας, γεγονός που αποτελεί αρνητική εξέλιξη για την ευρωπαϊκή οικονομία. «Μια ριζική λύση στην κρίση χρέους θα πρέπει να βασίζεται στην οικονομική ανάπτυξη, και δεν θα πρέπει να εστιάζουμε υπερβολικά στα μέτρα λιτότητας» πρόσθεσε.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι θα περάσει καιρός προτού η Ευρώπη να ξεπεράσει την κρίση, ενώ είπε χαρακτηριστικά: «Δεν έχω πεισθεί ότι ο Νικολά Σαρκοζί και η Αγγελα Μέρκελ μπορούν να συνεννοηθούν και αυτός είναι πιθανώς ένας από τους λόγους για τους οποίους το ευρωπαϊκό σύστημα έχει προβλήματα που το εμποδίζουν να προχωρήσει».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ