Samsung Electronics: Αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψη για τα κέρδη της λόγω Galaxy Note 7 - iefimerida.gr

Samsung Electronics: Αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψη για τα κέρδη της λόγω Galaxy Note 7

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τεράστιο οικονομικό πλήγμα για την Samsung Electonics μπορεί να επιφέρει η απόσυρση του Galaxy Note 7, καθώς ήδη η εταιρεία αναθεώρησε πτωτικά τις προβλέψεις της για τα τριμηνιαία κέρδη της κατά 2,3 δισ. δολάρια.

Ειδικότερα, η Samsung Electronics αναθεώρησε σήμερα πτωτικά τις προβλέψεις της για τα τριμηνιαία κέρδη της, απορροφώντας ένα πλήγμα 2,3 δισεκ. δολαρίων από την απόσυρση του βασικού έξυπνου τηλεφώνου της, σε μια κίνηση που θα μπορούσε να είναι από τις πλέον «δαπανηρές αποτυχίες ενός προϊόντος σε θέματα ασφαλείας στην ιστορία της τεχνολογίας.

Προσδιορίζοντας τον αντίκτυπο από την χθεσινή κίνηση να καταργήσει το Galaxy Note 7 ύστερα από την απόσυρσή του από την αγορά και εβδομάδες εντεινόμενων προβλημάτων, η μεγαλύτερη στον κόσμο εταιρία κατασκευής smartphone είπε ότι αναμένει τα λειτουργικά κέρδη για την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου να διαμορφωθούν στα 5,2 τρισεκ. γουόν (4,7 δισεκ. δολάρια) από τα 7,8 τρισεκ. γουόν που προέβλεψε μόλις πριν από πέντε ημέρες.

Σε ανακοίνωσή της η Samsung εξηγεί ότι η μείωση της πρόβλεψης της κατά 2,6 τρισεκ. γουόν (2,3 δισεκ. δολάρια) αντανακλά τον αντίκτυπο στις πωλήσεις και τα κέρδη που αναμένει αυτή τη στιγμή από την απόφασή της να αναστείλει οριστικά την πώληση της συσκευής των 882 δολαρίων, Note 7. Οι προβλέψεις για το τρίτο τρίμηνο αναθεωρήθηκαν επίσης πτωτικά στα 47 τρισεκ. γουόν από τα 49 τρισεκ. γουόν προηγουμένως.

Η νέα πρόβλεψη για τα κέρδη είναι κατά 30% χαμηλότερη από τα λειτουργικά κέρδη του τρίτου τριμήνου του 2015.

«Κανείς δεν θα μπορούσε να αναμένει το ποσό που η Samsung μόλις ανακοίνωσε ως πρόβλεψη», ανέφερε στέλεχος της Alpha Asset Management. «Θα πρέπει να δούμε πώς θα αντιδράσει αύριο η αγορά».

Σήμερα η μετοχή της Samsung σημείωσε πτώση 0,7%. Η χρηματιστηριακή αγορά στη Σεούλ είχε κλείσει πριν την ανακοίνωση των νέων προβλέψεων. Η μετοχή της έχει ήδη υποχωρήσει κατά 10% αυτή την εβδομάδα και αναμένεται να καταγράψει τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση της από τον Μάιο του 2012.

Ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε την ανάκληση 2,5 εκατ. τηλεφώνων Note 7 στις αρχές Σεπτεμβρίου μετά τις αναφορές ότι παίρνουν φωτιά. Η εταιρία φάνηκε να έχει την κατάσταση υπό έλεγχο καθώς διέθεσε συσκευές αντικατάστασης με διαφορετικές μπαταρίες, μέχρι που τα καινούργια τηλέφωνα επίσης άρχισαν να βγάζουν καπνό και να αναφλέγονται.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Samsung αναθεώρηση κερδών note 7
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ