Τέλη Μαρτίου και βλέπουμε οι εκλογές λένε από το Μαξίμου - iefimerida.gr

Τέλη Μαρτίου και βλέπουμε οι εκλογές λένε από το Μαξίμου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με διπλή συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου αυτή την εβδομάδα (Τετάρτη και Πέμπτη) επιχειρεί ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος να επιταχύνει τις εξελίξεις προκειμένου η κυβέρνηση να κερδίσει λίγο από το χαμένο χρόνο έτσι ώστε η επόμενη κρίσιμη επίσκεψη της Τρόικα στην Αθήνα, στα μέσα Ιανουαρίου, να βρει δρομολογημένα κρίσιμα ζητήματα για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των 89 δισ. Ευρώ.

Την ίδια ώρα που οι εσωκομματικές διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ αποσυντονίζουν σε μεγάλο βαθμό τη λειτουργία του κυβερνητικού σχήματος και ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς αυξάνει την πίεσή του για εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου ή κάπου εκεί κοντά, πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου επισημαίνουν ότι όπως έχουν τα πράγματα δεν υπάρχει δυνατότητα να διεξαχθούν εκλογές στη χώρα νωρίτερα από το Πάσχα ή στην καλύτερη περίπτωση τα τέλη Μαρτίου.

Σημειώνουν ότι με βάση τα σημερινά δεδομένα και τις διαπραγματεύσεις για το κούρεμα του χρέους δεν υπάρχει περίπτωση να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στον Ιανουάριο οι διαπραγματεύσεις για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση, ενώ εκφράζουν ισχυρές επιφυλάξεις για το αν μπορεί να γίνει αυτό έστω και μέσα στο Φεβρουάριο.

Σχετική με το θέμα αυτό θα είναι και η σημερινή συνάντηση που θα έχει ο κ. Παπαδήμος με τον πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας Βασίλη Ράπανο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας Απόστολο Ταμβακάκη.

Σε ότι αφορά τη συζήτηση για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού συνεργάτες του πρωθυπουργού επισημαίνουν ότι αυτή την ώρα δεν εξετάζεται τέτοιο σενάριο, αλλά πάντως αφήνουν ανοικτό το παράθυρο για το μέλλον, εφόσον χρειαστεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ