Η καλύτερη συνταγή για να χρησιμοποιήσετε τα υπόλοιπα φαγητού σε ένα γκουρμέ πιάτο.
Υλικά
- 1/4 φλυτζάνι ελαιόλαδο
- 4-6 φύλλα σόγιας
- 1 φλυτζάνι υπόλοιπο κοτόπουλο
- 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
- 1 φλυτζάνι ρύζι Arborio
- Ζωμό κότας σε καυτό νερό 4 φλυτζανιών
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1/2 φλυτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι βάλτε ελάχιστο ελαιόλαδο. Οταν ζεσταθεί ρίξτε τα φύλλα σόγιας να γίνουν crispy, για 20 δευτερόλεπτα. Αφήστε τα στην άκρη
- Στο ίδιο τηγάνι βάλτε το βούτυρο και ροδίστε ελαφρά το κρεμμύδι, 3-4 λεπτά, σε μέτρια φωτιά
- Προσθέστε το ρύζι, ανακατέψτε για 1 λεπτό
- Προσθέστε το κρασί και ανακατέψτε ώσπου να απορροφηθεί, εντελώς, 2-3 λεπτά
- Βάλτε το μισό νερό με ζωμό κότας, να απορροφηθεί επί 3-4 λεπτά
- Συνεχίστε να βάζετε τον ζωμό ώσπου να απορροφηθεί εντελώς, ρίξτε αλάτι
- Ο χρόνος βράσης του ριζότο πρέπει να είναι 25-28 λεπτά συνολικά
- Ρίξτε το κοτόπουλο και ανακατέψτε, το ριζότο να είναι υγρό αλλά όχι νερουλό
- Οταν σερβίρετε, ρίξτε από πάνω τα φύλλα σόγιας και την παρμεζάνα
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο