Στο τραπέζι το νέο δημοσιονομικό σύμφωνο της Ευρωζώνης - iefimerida.gr

Στο τραπέζι το νέο δημοσιονομικό σύμφωνο της Ευρωζώνης

Eurogroup
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το νέο δημοσιονομικό σύμφωνο και η οικονομική ενίσχυση του ΔΝΤ θα είναι το αντικείμενο της σημερινής τηλεδιάσκεψης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

Οι υπουργοί Οικονομικών θα συζητήσουν στις 16.30 το νέο δημοσιονομικό σύμφωνο, για το οποίο έχει τεθεί ως στόχος να είναι έτοιμο μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, αλλά και και την οικονομική ενίσχυση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με 200 δισ. ευρώ, ώστε να έχει τη δυνατότητα διάσωσης χωρών της Ευρωζώνης που κινδυνεύουν.

Το 75% του ποσού θα δοθεί από την Ευρωζώνη και το υπόλοιπο από τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώ πρέπει να τονιστεί ότι η Βρετανία έχει αρνηθεί να συμμετάσχει, ενώ αρκετές χώρες δεν διευκρίνισαν επακριβώς τα ποσά που θα διαθέσουν. Στην τηλεδιάσκεψη θα λάβουν μέρος και υπουργοί Οικονομικών που δεν ανήκουν στο Eurogroup.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ