Στο Κόσοβο η Χίλαρι είναι «θεά» της μόδας -Μαγαζιά με το όνομά της πωλούν τα συνολάκια της [εικόνες] - iefimerida.gr

Στο Κόσοβο η Χίλαρι είναι «θεά» της μόδας -Μαγαζιά με το όνομά της πωλούν τα συνολάκια της [εικόνες]

Φωτογραφία: Valerie Plesch/Al Jazeera
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πίσω από τις κούκλες με κοστούμια και φορέματα, κανείς μπορεί να δει φωτογραφία της Χίλαρι Κλίντον μέσα σε μια κορνίζα. Αυτά όχι σε κάποιο μαγαζί ρούχων της Αμερικής, όπου λατρεύεται η υποψήφια των Δημοκρατικών, αλλά στο Κόσοβο.

Οι κάτοικοι της χώρας φαίνεται πως αγαπούν την οικογένεια Κλίντον, μετά την ανοικτή υποστήριξη ανεξαρτητοποίησης της χώρας. Λεωφόρος έχει πάρει το όνομα του Μπιλ Κλίντον, ενώ η Χίλαρι είναι ένα πραγματικό αστέρι. Είναι μία γκουρού της μόδας.

Μαγαζιά στο κέντρο της πρωτεύουσας Πριστίνα ονομάζονται «Χίλαρι» και είναι αφιερωμένα στις ενδυματολογικές επιλογές της υποψήφιας των Δημοκρατικών. Μάλιστα, ένα εξ αυτών βρίσκεται στην λεωφόρο Μπιλ Κλίντον, λίγα μέτρα μακριά από το άγαλμα του πρώην Αμερικανού προέδρου!

Το Αl Jazeera βρέθηκε στο Κόσοβο και στα μαγαζιά που είναι αφιερωμένα στο στιλ της Αμερικανίδας πολιτικού και γνώρισε τους ιδιοκτήτες τους.

Η Ελντα Μορίνα και ο αδελφός της Μπεσιάν είναι οι άνθρωποι που «τρέχουν» τις μπουτίκ, που εμπνεύστηκε ο πατέρας τους, Φείμ.

Το πρώτο κατάστημα άνοιξε το 2002, με τον Φείμ να υποστηρίζει πως πάντα θαύμαζε το στιλ της Χίλαρι ως Πρώτης Κυρίας. Ετσι, ονόμασε το κατάστημά του «Χίλαρι». Εξάλλου, όπως λέει, ήταν και ένας τρόπος να ευχαριστήσει την Αμερική για την υποστήριξή της στην χώρα του.

«Εχουμε πελάτες, οι οποίοι έρχονται απ' όλο το Κόσοβο. Τους αρέσει το όνομα και το στιλ των ρούχων», αναφέρει ο Μπεσιάν, που είναι υπεύθυνος του πρώτου καταστήματος.

Στο Κόσοβο η Χίλαρι είναι «θεά» της μόδας -Μαγαζιά με το όνομά της πωλούν τα συνολάκια της [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Valerie Plesch/Al Jazeera

Μία πελάτης, μιλώντας στο Αl Jazeera, δήλωσε πως η Χίλαρι «είναι πηγή έμπνευσης για όλες τις γυναίκες». Το γεγονός πως είναι κομψή αποτελεί έναν από τους λόγους που ψωνίζει από το μαγαζί τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα.

Φυσικά, οι Μορίνα στέκονται, έστω και από μακριά, στο πλευρό της υποψήφιας των Δημοκρατικών στις εκλογές του Νοεμβρίου και παρακολουθούν τις εξελίξεις στην κούρσα προς τις κάλπες.

«Συμπαθούμε πολύ την οικογένεια Κλίντον. Πιστεύουμε πως η Χίλαρι είναι μια γυναίκα με μεγάλο όραμα για το μέλλον της Αμερικής. Αξίζει να κερδίσει», τονίζει η Ελντα.

Τα καταστήματα αποτελούν αξιοθέατο στην πόλη, με πολλούς τουρίστες να σταματούν απ' έξω και να βγάζουν φωτογραφίες. Αλλοι δεν διστάζουν να μπουν μέσα και να δουν από κοντά ρούχα του στιλ της Χίλαρι, από τα οποία τα περισσότερα θυμίζουν την εποχή που η πολιτικός ήταν Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ.

Στο Κόσοβο η Χίλαρι είναι «θεά» της μόδας -Μαγαζιά με το όνομά της πωλούν τα συνολάκια της [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Στο Κόσοβο η Χίλαρι είναι «θεά» της μόδας -Μαγαζιά με το όνομά της πωλούν τα συνολάκια της [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Στο Κόσοβο η Χίλαρι είναι «θεά» της μόδας -Μαγαζιά με το όνομά της πωλούν τα συνολάκια της [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Στο Κόσοβο η Χίλαρι είναι «θεά» της μόδας -Μαγαζιά με το όνομά της πωλούν τα συνολάκια της [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Αυτή είναι η εικόνα προφίλ στον λογαριασμό του καταστήματος στο Facebook

Φωτογραφίες: Facebook @Hillary boutique 2

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ