Γερμανία: Το SPD έβαλε αγγελία για την εύρεση υποψηφίου βουλευτή! - iefimerida.gr

Γερμανία: Το SPD έβαλε αγγελία για την εύρεση υποψηφίου βουλευτή!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια σημαντική πρωτοβουλία πήρε τοπική οργάνωση του SPD στη Γερμανία για την εξεύρεση υποψηφίου βουλευτή που ίσως την μιμηθούν και άλλα κόμματα.

Η τοπική οργάνωση της περιοχής Μπίτμποθργκ-Πριμ δημοσιοποίησε μικρή αγγελία προκειμένου να βρει υποψήφιο βουλευτή για τις εκλογές. Μάλιστα, οι υποψήφιοι θα αξιολογηθούν μαζί με τα βιογραφικά τους μέσα από συνέντευξη που θα πρέπει να περάσουν.

«Έχουμε κάποιες πολύ ενδιαφέροντες ανθρώπους, αλλά περισσότερα δεν μπορώ να πω για τους υποψηφίους» σημειώνει χαρακτηριστικά ο Νίκο Στάινμπαχ, πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης ενώ έχουν κατατεθεί 118 αιτήσεις για υποψηφιότητες ηλικίας από 20 εως και 70 ετών.

Θελήσαμε να δοκιμάσουμε κάτι καινούργιο και να ανοίξουμε λίγο το κόμμα», αναφέρει ο πρόεδρος της τοπικής λέγοντας ότι στόχο αποτελούσε η περαιτέρω διεύρυνση του κόμματος καθώς οι άνθρωποι που ανταποκρίθηκαν είναι από διάφορες περιοχές. Κύριο λόγο του εγχειρήματος αποτελεί το γεγονός πως στην αρχή της χρονιάς που ήθελαν υποψηφιότητες υπήρχαν λίγοι διαθέσιμοι. Τα μέλη της οργάνωσης είναι 500 ενώ πριν από 15 χρόνια ήταν 900. Το SPD που παραδοσιακά χάνει από τη Χριστιανική Ένωση στην περιοχή του Μπίτμπουργκ θα προσπαθήσει να κάνει την διαφορά στις εκλογές του 2017.

Απο το SPD προσθέτουν πως αυτό που έγινε είχε πολύ μεγάλη ανταπόκριση αφού στο παρελθόν δεν είχε ξαναγίνει κάτι τέτοιο και μάλιστα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. «Δεν υπήρξε ποτέ μέχρι σήμερα μια παρόμοια διαδικασία» λέει ένας εκπρόσωπος του προεδρείου SPD στο Βερολίνο, ενώ σημειώνεται πως η τελική επιλογή των υποψηφίων είναι αρμοδιότητα του κόμματος.

Πηγή: dw.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γερμανία αγγελία βουλευτής Κόμμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ