Από τον Λίβανο κατευθείαν στην ελληνική κουζίνα. Πρόκειται για ένα μοναδικό άλειμμα ή dip, το τρώτε όπως θέλετε. Αξίζει να βράσετε ρεβύθια μόνο και μόνο γι’αυτό το πιάτο!
Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα υπόλοιπα ρεβύθια που έμειναν, αφαιρέστε απλά τα υγρά τους.
Υλικά
- 400 γραμμάρια βρασμένα ρεβύθια
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- (2 κουταλιές σούπας ταχίνι, προαιρετικό)
- 2 κουταλιές σούπας νερό
- 3 κουταλιές γλυκού χυμό λεμόνι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 πρέζα πάπρικα για το σερβίρισμα και κουκουνάρι
Εκτέλεση
- Βάζετε τα βρασμένα ρεβύθια σε μίξερ με όλα τα υλικά μαζί
- Δηλαδή, το σκόρδο λυωμένο, το ελαιόλαδο, το νερό, το ταχίνι (αν θέλετε), τον χυμό λεμονιού
- ΠΡΟΣΟΧΗ: Μη βάλετε όλο το νερό αμέσως, να δείτε πρώτα πόσο υγρό είναι το χούμους
- Ισως χρειαστεί να επαναλάβετε την διαδικασία στο μίξερ αν έχετε μεγάλη ποσότητα ρεβυθιών
- Ετοιμο! Όταν σερβίρετε ρίξτε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο, λίγη πάπρικα για γεύση, κουκουνάρι, λεμόνι και μαϊντανό, αν σας αρέσει
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο