Παυλόπουλος: Η αμφισβήτηση της συνθήκης της Λωζάννης δεν θα γίνει ανεκτή, ούτε θα μείνει αναπάντητη - iefimerida.gr

Παυλόπουλος: Η αμφισβήτηση της συνθήκης της Λωζάννης δεν θα γίνει ανεκτή, ούτε θα μείνει αναπάντητη

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις προκλητικές δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν, για τη συνθήκη της Λωζάννης, επανήλθε ο Προκόπης Παυλόπουλος, σε δηλώσεις του για την επέτειο απελευθέρωσης της Λήμνου.


«Οιαδήποτε αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάννης αφενός συνιστά παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, η οποία την εκθέτει ανεπανόρθωτα ως μέλος της Διεθνούς Κοινότητας. Και, αφετέρου, αποτελεί απροκάλυπτη επιβουλή κατά των συνόρων όχι μόνο της Ελλάδας αλλά της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και γι’ αυτό δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή ούτε, φυσικά, θα μείνει αναπάντητη», τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Διαβεβαίωσε, επίσης, ότι ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει πλήρη συναίσθηση του ότι η Λήμνος, λόγω και της τεράστιας σημασίας γεωγραφικής της θέσης, συνιστά καθοριστικό μέγεθος της Ελληνικής Επικράτειας αλλά και της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού –κατά το πρωτογενές ευρωπαϊκό δίκαιο που ορίζει ότι τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι τα σύνορα των κρατών-μελών, όπως ορίζονται κυριάρχως απ’ αυτά- τα σύνορα της Ελλάδας προσδιορίζουν και τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Εορτάζουμε σήμερα, με τον δέοντα σεβασμό στην ιστορία, την Επέτειο απελευθέρωσης της Λήμνου από τον τουρκικό ζυγό, την 8η Οκτωβρίου 1912. Μ’ αφετηρία όμως αυτή την κορυφαία Επέτειο πρέπει να μην ξεχνάμε υπό ποιες συνθήκες κατέστη εφικτή η απελευθέρωση της Λήμνου: Τούτο επιτεύχθηκε κυρίως λόγω του πνεύματος αφενός ενότητας και ομοψυχίας και, αφετέρου, άριστης προετοιμασίας και οργάνωσης του όλου ιστορικού αυτού εγχειρήματος», είχε δηλώσει νωρίτερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Κατά συνέπεια, η Επέτειος απελευθέρωσης της Λήμνου διδάσκει και θα μας διδάσκει, στο διηνεκές, την καθοριστική σημασία της ενότητας και, αντιθέτως, την καταστροφική επιρροή του διχασμού, σε κάθε περίσταση υπεράσπισης των εθνικών μας στόχων και των εθνικών μας δικαίων», υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ