ΑΕΚ: Χειρότερος του αναμενoμένου ο τραυματισμός του Λέσκοτ - Επιστρέφει το 2017 - iefimerida.gr

ΑΕΚ: Χειρότερος του αναμενoμένου ο τραυματισμός του Λέσκοτ - Επιστρέφει το 2017

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο τραυματισμός του Τζολέον Λέσκοτ αποδείχθηκε τελικά πολύ πιο σοβαρός από τις αρχικές εκτιμήσεις των ανθρώπων της ΑΕΚ αφού το πρόβλημα δεν είναι στο μηνίσκο αλλά στο χόνδρο.

Ο κεντρικός αμυντικός της ΑΕΚ μετέβει στην Αγγλία όπου θα υποβληθεί σε αρθροσκόπηση από τον κορυφαίο γιατρό στο Λονδίνο, Αντριου Γουίλιαμς, τον οποίο και εμπιστεύεται.

Ο Αγγλος ποδοσφαιριστής υπέστη οστεοχόνδρινο κάταγμα γόνατος και όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Live Sport», ο χειρουργός ορθοπεδικός Στέργιος Καρακίτσιος που είναι διευθυντής της ορθοπεδικής κλινικής του Metropolitan, μπορεί η αποχή να φτάσει και τους τρεις μήνες.

«Το οστεοχόνδρινο κάταγμα γόνατος είναι σοβαρό. Συνήθως, αν όχι σχεδόν πάντα, οφείλεται σε κάκωση, σε ένα χτύπημα και σαφώς δεν έχει σχέση με παθογένεια που προϋπήρχε. Αν είχε πρόβλημα, δεν θα μπορούσε να παίξει. Αυτά τα κατάγματα είναι από τις άσχημες στιγμές στη ζωή ενός αθλητή, γιατί αφορούν την αρθρική επιφάνεια του γόνατος. Η αποκατάσταση, μετά την αρθροσκοπική επέμβαση, είναι πολύ σημαντική, γιατί το συντομότερο δεν είναι το καλύτερο. Δεν θα πρέπει να συσχετίζεται αυτός ο τραυματισμός με τη χόνδρινη βλάβη που π.χ. είχε ο Λέτο, ο οποίος είχε χονδροπάθεια από χόνδρια αλλοίωση.

Εδώ πρόκειται για κομμάτι χόνδρου που έσπασε στην άρθρωση, η οποία αποτελείται από το κόκαλο και περιβάλλεται από τον χόνδρο. Θα απαιτηθούν πάνω από 2 μήνες ώστε να γυρίσει στα παιχνίδια. Ίσως και 3. Δεν γνωρίζουμε, βεβαίως, ακριβώς το σημείο γιατί άλλη είναι η δυσκολία σε μία φορτιζόμενη επιφάνεια, όπως είναι ο μηρός με την κνήμη, και άλλη άλλου. Ιδιαίτερης βαρύτητας είναι η αποκατάσταση που θα γίνει στον Λέσκοτ και γι’ αυτό με παραξενεύει ότι η επέμβαση θα γίνει στην Αγγλία και όχι από τον κ. Νικολάου. Δεν μεταβάλλεται σε χρόνια κατάσταση αν αντιμετωπιστεί σωστά και δίχως βιασύνη, γιατί θέλει το χρόνο του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τζόλεον Λέσκοτ αεκ τραυματισμός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ