Εσωκομματική έρευνα για τον ξυλοδαρμό του Γουλφ διέταξε ο Φάρατζ - iefimerida.gr

Εσωκομματική έρευνα για τον ξυλοδαρμό του Γουλφ διέταξε ο Φάρατζ

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εντολή για τη διενέργεια εσωκομματικής έρευνας για τον «διαπληκτισμό» που σημειώθηκε «μεταξύ δύο ενηλίκων ανδρών» σε μια συνεδρίαση των ευρωβουλευτών του κόμματος στο Στρασβούργο, ανακοίνωσε ο μεταβατικός πρόεδρος του Ukip Νάιτζελ Φάρατζ.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο Στίβεν Γουλφ, ο επικρατέστερος διάδοχός του στην ηγεσία του κόμματος, ο Φάρατζ απέφυγε να κατονομάσει το άλλο πρόσωπο που ενεπλάκη στο επεισόδιο. Καταδίκασε όμως τα όσα συνέβησαν, τονίζοντας ότι κάνουν κακό στην εικόνα του Ukip.

«Μας κάνει να μοιάζουμε βίαιοι. Αυτό δεν είναι καλό», σημείωσε.

Ο Γουλφ, ο οποίος έχασε τις αισθήσεις του μετά από αυτό το επεισόδιο, αναμένεται ότι θα αναρρώσει πλήρως, είπε ο Φάρατζ, προσθέτοντας ότι πιθανότατα δεν θα γίνει καταγγελία για το συμβάν στη γαλλική αστυνομία.

Ο Στίβεν Γουλφ, κορυφαίος ευρωβουλευτής του UKIP, του Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου, μεταφέρθηκε σήμερα σε νοσοκομείο του Στρασβούργου, σε σοβαρή κατάσταση με τις φήμες να μιλούν για εγκεφαλική αιμορραγία μια είδηση που όμως διαψεύστηκε στη συνέχεια.

Ο κ.Γουλφ κατέρρευσε έπειτα από χειροδικία στη διάρκεια συνεδρίασης των ευρωβουλευτών με τις πηγές από το περιβάλλον του 49χρονου ευρωβουλευτή να αναφέρουν πως δέχθηκε πολλές γροθιές κατά τη διάρκεια της συνάντησης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ίδιος ο Γουλφ, αφού ευχαριστεί τους υπαλλήλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το ιατρικό προσωπικό και τους άλλους ευρωβουλευτές του Ukip που τον βοήθησαν, δηλώνει ότι είναι «ευτυχής» και «χαμογελαστός όπως πάντα».

«Είμαι καθιστός και λένε ότι δείχνω καλά. Η μοναδική συνέπεια αυτή τη στιγμή είναι ένα μούδιασμα στην αριστερή πλευρά του προσώπου μου», πρόσθεσε, εξηγώντας ότι παραμένει για νοσηλεία «για προληπτικούς λόγους».

Ο Γουλφ, που σήμερα κλείνει τα 49 του χρόνια, θεωρείτο το μεγάλο φαβορί για να διαδεχτεί τον Φάρατζ μετά την παραίτηση του τελευταίου, λίγες ημέρες μετά το δημοψήφισμα για το Brexit.

Ωστόσο αποκλείστηκε από τη διαδικασία καθώς, για μερικά λεπτά, καθυστέρησε να υποβάλει την υποψηφιότητά του. Η Νταϊάν Τζέιμς, που εξελέγη τελικά πρόεδρος του Ukip, παραιτήθηκε έπειτα από τρεις εβδομάδες, εξηγώντας ότι δεν απολάμβανε τη στήριξη των στελεχών του, ούτε είχε τη δυνατότητα να προωθήσει αλλαγές στο κόμμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ