Τα μήλα είναι στην εποχή τους, διαλέξτε τα πιο σφιχτά και αρωματικά.
Μη σας μπερδεύουν τα πολλά, παρακάτω λόγια. Είναι οι οδηγίες για να κάνετε μόνοι σας μια υπέροχη, υγιεινή ζύμη. Η μηλόπιτα γίνεται πολύ απλά.
Υλικά
Για τη ζύμη:
- 130 γραμμάρια αλεύρι πλήρες ή ζέας
- 30 γραμμάρια νιφάδες βρώμης
- 1 κουταλιά σούπας λιναρόσπορο
- 5-6 κουταλιές σούπας νερό
- 5-6 κουταλιές σούπας λάδι (μισό μισό ελαιόλαδο και καλαμποκέλαιο)
- Μια πρέζα αλάτι
Για την πίτα
- Αν δεν θέλετε να φτιάξετε μόνοι σας τη ζύμη, αγοράστε έτοιμη
- 20 γραμμάρια βούτυρο
- 4 μήλα
- 50 γραμμάρια σταφίδες ξανθές
- 50 γραμμάρια καρύδια ψιλοκομμένα
- 1/2 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
- 50 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 αυγό
- 1 λεμόνι
Εκτέλεση
- Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
- Καθαρίστε τα μήλα και τρίψτε τα με λεμόνι για να μη μαυρίσουν
- Κόψτε χοντρά τα μήλα και ανακατέψτε τα με τα καρύδια και τις σταφίδες
- Σε ένα μπολάκι χτυπήστε έντονα το αυγό με τη ζάχαρη και προσθέστε την κρέμα γάλακτος
- Απλώστε τη ζύμη σε βουτυρωμένο ταψάκι και βάλτε το μείγμα μήλων
- Απλώστε τo μείγμα με την κρέμα γάλακτος παντού και τυλίξτε τη ζύμη στις άκρες όμορφα
- Ψήστε για 40 λεπτά
- Οταν βγάλετε την μηλόπιτα ρίξτε ζάχαρη άχνη, για ομορφιά
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο