Το τέλος του δικομματισμού δείχνει νέα δημοσκόπηση - iefimerida.gr

Το τέλος του δικομματισμού δείχνει νέα δημοσκόπηση

Αντώνης Σαμαράς
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η δημοσκόπηση της Marc ταράζει τις ισορροπίες στο πολιτικό σκηνικό, αφού καταγράφει την κατάρρευση του δικομματισμού, με το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία να βρίσκονται σε ιστορικό ναδίρ. Ο Λουκάς Παπαδήμος προηγείται με τεράστια διαφορά του Αντώνη Σαμαρά και του Γιώργου Παπανδρέου στο ερώτημα «ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός».

Στην δημοσκόπηση που δημοσιεύεται το «Εθνος της Κυριακής» οι πολίτες καταψηφίζουν τα δύο κόμματα εξουσίας και δείχουν να αναζητούν νέα πολιτικά σχήματα. Είναι χαρακτηριστικό πως το 75% θέλει τη δημιουργία νέων κομμάτων, πάνω από το 40% να θέλει εκλογές στο τέλος της 4ετίας, ενώ το 47% θα ψήφιζε νέο κόμμα Παπαδήμου στις προσεχείς εκλογές.

Ως καταληλότερος για πρωθυπουργός, ο Λουκάς Παπαδήμος έχει ένα τεράστιο προβάδισμα από τους Αντώνη Σαμαρά και Γιώργο Παπανδρέου, με το ποσοστό που συγκεντρώνει να αγγίζει το 54,3%. Ο πρόεδρος της ΝΔ το 21,7%, ενώ η διαφορά ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον Γιώργο Παπανδρέου είναι τεράστια, με τον πρώτο να συγκεντρώνει ποσοστό 71,8% έναντι 3,8% του Γ. Παπανδρέου.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 20,7% και ακολουθούν: ΠΑΣΟΚ 13%, ΚΚΕ 8,7%, ΛΑΟΣ 7,2%, Δημοκρατική Αριστερά 6,9%, ΣΥΡΙΖΑ 6,1%, Οικολόγοι Πράσινοι 3,2%, Δημοκρατική Συμμαχία 2,6%, Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών 2,3%, άλλο κόμμα 4,2%, ενώ οι αναποφάσιστοι ξεπερνούν το 25%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ