Δημοσκόπηση που ανάβει φωτιές. Καταρρέει ο δικομματισμός - iefimerida.gr

Δημοσκόπηση που ανάβει φωτιές. Καταρρέει ο δικομματισμός

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια δημοσκόπηση που ανάβει φωτιές στο πολιτικό σκηνικό έρχεται στην δημοσιότητα και καταγράφει την κατάρρευση του δικομματισμού καθώς Πασοκ και Νέα Δημοκρατία βρίσκονται σε ιστορικό ναδίρ ενώ ο Λουκάς Παπαδήμος προηγείται με τεράστια διαφορά του Αντώνη Σαμαρά και του Γιώργου Παπανδρέου στο ερώτημα «ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός».

Στην δημοσκόπηση της εταιρίας Marc που δημοσιεύεται στο «Εθνος της Κυριακής» η κοινή γνώμη γυρίζει την πλάτη στα κόμματα εξουσίας και αναζητεί νέα πολιτικά σχήματα με το 75% να θέλει τη δημιουργία νέων κομμάτων, πάνω απο το 40% να θέλει εκλογές στο τέλος της 4ετίας ενώ το 47% θα ψήφιζε νέο κόμμα Παπαδήμου στις εκλογές.

Στο ερώτημα «ποιον θεωρείτε καταληλότερο για πρωθυπουργό», ο Λουκάς Παπαδήμος προηγείται με τεράστια διαφορά του Αντώνη Σαμαρά και του Γιώργου Παπανδρέου καθώς 54,3% συγκεντρώνει ο Λουκάς Παπαδήμος έναντιι 21,7% του Αντώνη Σαμαρά. Σε σχέση με τον Γ. Παπανδρέου, ο Λ. Παπαδήμος συγκεντρώνει ποσοστό 71,8% έναντι 3,8% του Γ. Παπανδρέου.

Στην πρόθεση ψήφου (αν είχαμε σήμερα βουλευτικές εκλογές, ποιο κόμμα θα ψηφίζατε) προηγείται η ΝΔ με ποσοστό 20,7% και ακολουθούν: ΠΑΣΟΚ 13%, ΚΚΕ 8,7%, ΛΑΟΣ 7,2%, Δημοκρατική Αριστερά 6,9%, ΣΥΡΙΖΑ 6,1%, Οικολόγοι Πράσινοι 3,2%, Δημοκρατική Συμμαχία 2,6%, Πανελλήνιο Αρα Πολιτών 2,3%, άλλο κόμμα 4,2% ενώ οι αναποφάσιστοι ξεπερνούν το 25%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ