Νέες ταινίες: Η αλκοολική Εμιλι Μπλαντ θέλει να αλλάξει τη ζωή της [κριτική & τρέιλερ] - iefimerida.gr

Νέες ταινίες: Η αλκοολική Εμιλι Μπλαντ θέλει να αλλάξει τη ζωή της [κριτική & τρέιλερ]

Το Κορίτσι του Τραίνου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αρκετά τα θρίλερ ανάμεσα στις δέκα ταινίες που βγαίνουν αυτή την εβδομάδα.

Η λαμπερή Ιζαμπελ Ιπερ πέφτει θύμα άγριου βιασμού, ενώ η Έμιλυ Μπλάντ κυνηγά έναν δολοφόνο με καθημερινό πρόσωπο.
Η αιματοβαμμένη ομορφιά του Ρεφν στον Neon Demon συνοδεύεται από ένα εφιαλτικό ανθρωποκυνηγητό μέσα σε ένα σπίτι στο «Μην Ανασαίνεις», ενώ ο κύκλος του τρόμου κλείνει, με τον αδίστακτο δολοφόνο «Συγγραφέα» του Γιαν Γκοσλάν.


Εκείνη Θρίλερ, Γαλλία / 2016

Νέες ταινίες: Η αλκοολική Εμιλι Μπλαντ θέλει να αλλάξει τη ζωή της [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 0


Elle
Σκηνοθεσία: Πολ Βερχόφεν
Παίζουν: Ιζαμπέλ Ιπέρ, Λοράν Λαφίτ, Αν Κονσινί, Σαρλ Μπερλίνγκ, Βιρζινί Εφιρά, Κριστιάν Μπερκέλ.

Τι Συμβαίνει:
Κομμάτι αποπροσανατολισμένο θρίλερ που παραπαίει μέσα σε παράλληλες άχρωμες ιστορίες χωρίς να ενδιαφέρεται με επιμέλεια για την κεντρική υπόθεση του έργου που είναι τα αποτελέσματα από τον βιασμό μιας ανεξάρτητης κι επιτυχημένης γυναίκας.
Ο Βερχόφεν προτιμά να αφήνει να εξελίσσονται παράλληλες ιστορίες ήσσονος σημασίας, όπως ο έρωτας της γηραλέας μητέρας της Ιπέρ με έναν νεώτερό της ή η ψηφιακή φάρσα που κάνουν στην Ιπέρ οι υπάλληλοί της.
Τέτοιες απολήξεις (με φεμινιστικό φιλοσοφικό υπόβαθρο) ξεστρατίζουν το ενδιαφέρον του θεατή και παραγεμίζουν την ταινία με σκηνές που φαίνονται περιττές και φέρνουν το θρίλερ σε κινηματογραφική αμηχανία.
Η Μισέλ είναι ιδιοκτήτρια μιας εταιρίας ηλεκτρονικών παιχνιδιών, κι έχει μια περίεργη σεξουαλική ζωή. Είναι σε μια ηλικία όπου η θηλυκότητα και ο σεξουαλισμός της είναι υπό αμφισβήτηση ακόμα κι από την ίδια.
Όμως σαν άμυνα ξετυλίγει μια σκληρή κι αδίστακτη εικόνα δυναμικής γυναίκας στην προσωπική, όσο και στην επαγγελματική της ζωή.
Στην προσωπική της ζωή την ταλανίζουν πεζά θέματα όπως η σχέση του γιου της με την δύστροπη νύφη της, ο αποτυχημένος συγγραφέας πρώην άντρας της, αλλά και η αποφυλακιση του πατέρα της που έχει φυλακισθεί για φόνο εδώ και χρόνια.
Έχει αρκετά προβλήματα στο κεφάλι της καθώς προσπαθεί να μείνει όρθια τόσο στο περιβάλλον της όσο και στη ζωή της.
Κάποια στιγμή θα πέσει θύμα βιασμού μέσα στο ίδιο της το σπίτι,
από έναν άγνωστο άντρα.
Αναζητά με μανία τον άνθρωπο που εισέβαλε στη ζωή της και την ταπείνωσε κι όταν τον βρει την περιμένει μια μεγάλη έκπληξη! Τελικά και οι δυο τους θα παρασυρθούν σ’ένα παιχνίδι που θα βγει εκτός ελέγχου.
Ο Βερχόφεν (Βασικό Ένστικτο, Ρόμποκοπ) αφήνεται να εκφραστεί στη Γαλλία όπου γυρίζει για πρώτη φορά ταινία και μάλλον τα κάνει ολίγον μούσκεμα!
Η ταινία βέβαια πήρε θριαμβευτικές κριτικές και παίχθηκε στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του περσινού φεστιβάλ των Κανών, όσο και στις Νύχτες Πρεμιέρας, αλλά αυτά τα φεστιβαλικά γαλόνια δεν μπορούν της δώσουν περισσότερη αξία απ΄αυτό που είναι...

Το Κορίτσι του Τραίνου Θρίλερ, ΗΠΑ / 2016

Νέες ταινίες: Η αλκοολική Εμιλι Μπλαντ θέλει να αλλάξει τη ζωή της [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 1


The Girl on the Train
Σκηνοθεσία: Τέιτ Τέιλορ
Παίζουν: Έμιλι Μπλαντ, Χέιλι Μπένετ, Λιουκ Έβανς, Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Λίζα Κουντρό, Άλισον Τζένι, Τζάστιν Θερού, Έντγκαρ Ραμίρεζ, Λόρα Πρέπον

Τι Συμβαίνει:
Ψυχολογικό θρίλερ με όλη τη σημασία της λέξης.
Η ‘Εμιλυ Μπλαντ υποδύεται αριστουργηματικά μια αλκοολική κατεστραμμένη ψυχολογικά γυναίκα που βλέπει την Ευτυχία να περνά από μπροστά της κάθε μέρα χωρίς να μπορεί να την αγγίξει. Μια ευτυχία που θα μπορούσε να ήταν δικιά της ήταν σε θέση να κάνει παιδιά...
Κάθε μέρα, στο τρένο καθ’ οδόν για τη δουλειά της, η Ρέιτσελ (Εμιλυ Μπλαντ) με πειστική αυτοκαταστροφική μελαγχολία, περνά δίπλα από το παλιό της σπίτι, στο οποίο πλέον ζει ο πρώην άντρας της με τη νέα του σύζυγο και το μωρό τους. Παρατηρεί επίσης και το σπίτι ενός άλλου παντρεμένου ζευγαριού λίγα τετράγωνα παρακάτω και, βυθισμένη στην κατάθλιψη και την αυτολύπηση για το πώς έχει καταλήξει η δική της ζωή, αρχίζει να φαντάζεται την ιδανική, ευτυχισμένη τους ζωή.
Μια μέρα, περνώντας με το τρένο μπροστά από το σπίτι τους, η Ρέιτσελ θα δει κάτι σοκαριστικό, που αλλάζει όλα όσα πίστευε για τους δύο αγνώστους.
Όταν η γυναίκα του ζευγαριού εξαφανιστεί, η Ρέιτσελ θα αρχίσει να πιστεύει ότι ίσως σχετίζεται με την εξαφάνισή της…
Η Έμιλυ προσπαθώντας να ξεφύγει από την καθημερινή της μιζέρια θα ανακατευτεί με την εξαφάνιση και θα προσπαθήσει να βρει τι κρύβεται πίσω από μια σειρά από παράξενες συμπεριφορές του πρώην συζύγου της, αλλά και των γειτόνων της.
Ο σκηνοθέτης Τέιτ Τέιλορ είναι μάστορας και λειτουργεί χιτσκοκικά αποκαλύπτοντας κάθε φορά λίγο από την πραγματική εικόνα της ιστορίας, μέσα από τις δραματικές συγκρούσεις των χαρακτήρων που αποδίδονται έξοχα κινηματογραφικά με ένα ασταθές καδράρισμα σε κοντινό πλάνο πάντα.
Έτσι εξασφαλίζει το ενδιαφέρον του θεατή του, ενώ ταυτόχρονα δίνει στους ηθοποιούς του την ευκαιρία να παίξουν με το πρόσωπό τους που εκπέμπει συνεχώς διαφορετικά συναισθήματα.
Μ’ αυτόν τον τρόπο δίνει στο είδος του θρίλερ μια ευκαιρία να αναγεννηθεί πραγματικά, μέσα από μια ενδιαφέρουσα κινηματογραφική φόρμα.


Μην Ανασαίνεις Τρόμου, ΗΠΑ / 2016

Νέες ταινίες: Η αλκοολική Εμιλι Μπλαντ θέλει να αλλάξει τη ζωή της [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 2


Don't Breath
Σκηνοθεσία: Φέντε Άλβαρεζ
Παίζουν: Τζέιν Λέβι, Στίβεν Λανγκ, Ντίλαν Μινέτ, Ντάνιελ Ζοβάτο, Σεργκέι Ονόπκο, Τζέιν Μέι Γκρέιβς

Τι Συμβαίνει:
Καλογυρισμένη ταινία τρόμου με αληθινά στοιχεία αγωνίας και περιπέτειας!
Μπορείς να μπεις σε ένα σπίτι για να κλέψεις, μπορείς όμως να βγεις;
Η Rocky (Τζέιν Λέβι) είναι αποφασισμένη να ξεφύγει με κάθε τρόπο από τη βίαιη μητέρα της και να σώσει τη μικρότερη αδελφή της από το αδιέξοδο μέλλον που απλώνεται μπροστά τους.
Μαζί με τους φίλους της Alex (Ντίλαν Μινέτ) και Money (Ντάνιελ Ζοβάτο) έχει διαπράξει μια σειρά από μικροληστείες για να μαζέψει τα χρήματα που χρειάζεται και να αποδράσει από τη φρικτή κωμόπολη όπου ζει.
Όταν η συμμορία των τριών μαθαίνει ότι ένας τυφλός ερημίτης (Στίβεν Λανγκ) ζει σε μια εγκαταλελειμμένη γειτονιά και ότι κρύβει μια μικρή περιουσία 300.000 δολλαρίων κάπου στο σπίτι του, αποφασίζουν να κάνουν την τελευταία τους ληστεία. Μόνο που ο τυφλός άνδρας είναι καλά οργανωμένος!
Με το που κάνουν διάρρηξη στο οχυρό του Τυφλού Άντρα, οι τρεις φίλοι προσπαθούν να προσανατολιστούν στο πολύ-επίπεδο σπίτι αθόρυβα. Αλλά ο Τυφλός Άντρας ξυπνάει και μπαίνει σε επιφυλακή.
Το σχέδιο δεν εξελίσσεται ομαλά.
Η συμμορία βρίσκεται παγιδευμένη σε ένα εφιαλτικό κυνήγι γάτας με ποντίκι, από το οποίο δεν μπορεί να δραπετεύσει.Το θύμα αποδεικνύεται πιο απειλητικό από ό,τι θα μπορούσαν να φανταστούν. Ο τυφλός άντρας είναι πολύ επινοητικός και εντελώς κάθαρμα.
Ο Fede Alvarez (Evil Dead) σκηνοθετεί μια ανατριχιαστικά τρομαχτική ιστορία που καθηλώνει τους πρωταγωνιστές, αλλά και τους θεατές
της, σε ένα ανθρωποκυνηγητό που διαδραματίζεται μέσα σε ένα σπίτι.
Ένα αριστοτεχνικό θρίλερ σκηνοθετημένο με έναν φρενήρη ρυθμό που κόβει την ανάσα.


The Neon Demon Θρίλερ, ΗΠΑ / 2016

Νέες ταινίες: Η αλκοολική Εμιλι Μπλαντ θέλει να αλλάξει τη ζωή της [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 3


Σκηνοθεσία: Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν
Παίζουν: Ελ Γάνινγκ, Τζένα Μαλόουν, Μπέλα Χιθκοουτ, Αμπι Λι, Κιάνου Ρήβς, Κριστίνα Χέντρικς, Ντέσμοντ Χάρινγκτον.

Τι Συμβαίνει:
Ο Ρεφν μετα το περίφημο Drive του, προσγειώνεται κάπως ανώμαλα στο Λος Άντζελες προσπαθώντας να στήσει ένα στιλιζαρισμένο θρίλερ τρόμου γύρω από τον αιματοβαμμένο κόσμο της πασαρέλας.
Η αλήθεια είναι πως φτάνει πολύ κοντά στο στόχο του αλλά με έναν εκνευριστικά ρηχό τρόπο.
Αναρωτιέται: Είναι η ομορφιά μια νέα θρησκεία; Και αν ναι πόσο αιμοδιψής είναι;
Για να απαντήσει στα ερωτήματά του κατασκευάζει τον χαρακτήρα μιας όμορφης νεαρής, της Τζέσι κι αρχίζει να την ακολουθεί στον περιπετειώδη δρόμο προς την «Επιτυχία».
Η «αμόλυντη» Τζέσι μετακομίζει από κάποιο αμερικανικό επαρχιακό χωριό στο LA, για να πιάσει την καλή με μοναδικό όπλο την ομορφιά της.
Η Τζέσι, είναι μια φαινομενικά ευάλωτη κι ακατέργαστη καλλονή, της οποίας ο χαρακτήρας σιγά-σιγά μεταλλάσσεται καθώς η καριέρα της ως μοντέλο απογειώνεται.
Στο L.A. θα ξεκινήσει φωτογραφήσεις και θα γνωριστεί με τρεις φίλες που έχουν ήδη καριέρα super model.
Αυτές έχουν μια παράξενη δαιμονική εμμονή με την ομορφιά. Η αγνή ομορφιά της Τζέσι έρχεται σε άμεση αντίθεση με την πλαστική ομορφιά των τριών «περπατημένων» μοντέλων και γίνεται η αφορμή για μια άγρια αντιπαράθεση όταν η Τζέσι χωρίς να κάνει και μεγάλη προσπάθεια, παίρνει μια μεγάλη δουλειά.
Η αγνή ομορφιά απέναντι στο επιτηδευμένο στιλ.
Με τέτοιες αλληγορίες η ταινία προχωρά αργά αλλά με μια αξιόλογη καλλιτεχνική επάρκεια.
Ο Ρεφν προτιμά να αφηγηθεί την ταινία του με μακριά, αργόσυρτα και στυλιζαρισμένα πλάνα δίνοντας περισσότερη σημασία στην αισθητική ομορφιά παρά στη πλαστικότητα των χαρακτήρων.
Το αποτέλεσμα είναι ένα τέλεια αμπαλαρισμένο θρίλερ με λαμπερή αισθητική ασάφεια και ελάχιστη «κινηματογραφική ψυχή». Δεν φοβάσαι. Παρατηρείς τον φόβο.

Πελαργοί Animation, ΗΠΑ / 2016

Νέες ταινίες: Η αλκοολική Εμιλι Μπλαντ θέλει να αλλάξει τη ζωή της [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 4


Storks
Σκηνοθεσία: Νίκολας Στόλερ, Νταγκ Σουίτλαντ

Τι Συμβαίνει:

Οι πελαργοί φέρνουν τα μωρά… ή τουλάχιστον τα έφερναν.
Στις μέρες μας παραδίδουν πακέτα για ένα παγκόσμιο διαδικτυακό γίγαντα της λιανικής.
Ο Τζούνιορ (Άντι Σάμπεργκ), ο καλύτερος πελαργό-πωλητής της εταιρίας, πρόκειται να πάρει προαγωγή, όταν κατά λάθος θέτει σε λειτουργία τη Μηχανή Παραγωγής Μωρών, η οποία φτιάχνει ένα αξιολάτρευτο, αλλά μη εγκεκριμένο, μωρό - κοριτσάκι.
Απελπισμένοι να παραδώσουν το δέμα -ή αλλιώς και μπελάς- πριν τους πάρει είδηση το αφεντικό, ο Τζούνιορ και η φίλη του Τουλίπα, η μοναδική άνθρωπος στο Βουνό των Πελαργών, θα δώσουν μια μάχη με τον χρόνο, για να παραδώσουν το πρώτο τους μωρό, σε ένα δύσκολο και συνάμα αποκαλυπτικό ταξίδι, που μπορεί να ενώσει και πάλι περισσότερες από μια οικογένειες, και το κυριότερο, να αποκαταστήσει την πραγματική αποστολή των πελαργών στον κόσμο.
Στην μεταγλωττισμένη version της ταινίας, τις φωνές τους δανείζουν ο Θανάσης Τσαλταμπάσης, στον ρόλο του Τζούνιορ και η Λίλα Μπακλέση, στο ρόλο της Τουλίπας.


Indignation Δράμα, ΗΠΑ / 2016

Νέες ταινίες: Η αλκοολική Εμιλι Μπλαντ θέλει να αλλάξει τη ζωή της [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 5


Σκηνοθεσία: Τζέιμς Σέιμους
Παίζουν: Σάρα Γκαντόν, Λόγκαν Λέρμαν, Τρέιει Λετς, Λίντα Έμοντ, Μπεν Ρόσφιλντ, Μέλανι Μπλέικ Ρουθ, Ντάνι Μπερστάιν, Νόα Ρόμπινς, Μπράιαν Μπάρτον

Τι Συμβαίνει:
Ο Μάρκους είναι ένας νεαρός ιδεαλιστής, εβραϊκής καταγωγής που ζει στη συντηρητική κοινωνία των ΗΠΑ στις αρχές την δεκαετίας του ’50.
Θα εγκαταλείψει την πόλη του για να σπουδάσει με υποτροφία σε ένα έγκριτο Κολέγιο του Οχάιο ενώ ταυτόχρονα θα αποφύγει και την στρατολόγηση του καθώς και το ενδεχόμενο να βρεθεί σε κάποια εμπόλεμη ζώνη της Κορέας.
Οπλισμένος με την ορμή της νιότης του ο Μάρκους θα ξεκινήσει ανυποχώρητος στις απόψεις του για όλους τους τομείς ακόμα και στον έρωτα ενώ θα αρνηθεί να υποταχθεί στους πανεπιστημιακούς κανόνες. Πολύ σύντομα όμως θα ανακαλύψει ότι σε μία τόσο συντηρητική κοινωνία έχεις μόνο δύο επιλογές, είτε να υποταχθείς είτε να συντριβείς.
Ο πρωτοεμφανιζόμενος σαν σκηνοθέτης Τζέιμς Σέιμους είναι σεναριογράφος πολλών ταινιών του οσκαρικού σκηνοθέτη Ανγκ Λι και βασικός δημιουργός ιστοριών όπως “Το Μυστικό του Brokeback Mountain”.
Εδώ αποδεικνύει πως είναι και εξαιρετικός κάτοχος των μυστικών του Σινεμά.


H Τελευταία Παραλία Ντοκυμαντέρ, Ιταλία / 2015

Νέες ταινίες: Η αλκοολική Εμιλι Μπλαντ θέλει να αλλάξει τη ζωή της [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 6


L' Ultima Spiaggia
Σκηνοθεσία: Θάνος Αναστόπουλος, Νταβίντε Ντελ Ντεγκάν

Τι Συμβαίνει:
Ακόμα μια περίπτωση ταινίας που η φεστιβαλική της καριέρα είναι έξοχη, στην πραγματικότητα όμως απλώς είναι ένα ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ για μια περίεργη παραλία.
Πρόκειται για μια συρραφή αυτοτελών σκηνών χωρίς κάποιο συγκεκριμένο ειρμό, με πρωταγωνιστές τους λουόμενους της παραλίας που δείχνουν αν θέλετε την πραγματική ζωή αυτών των ανθρώπων ενώ όλοι μαζί συνθέτουν την μίζερη εικόνα της σημερινής ευρωπαϊκής πραγματικότητας για την τρίτη ηλικία.
Ο θεατής παρακολουθεί υπομονετικά (όσο γίνεται) τις απλοϊκές ιστορίες των περίεργων λουομένων αυτής της μικρής και πολυσύχναστης παραλίας στην Τεργέστη της Ιταλίας.
Η ιδιαιτερότητα της παραλίας συνίσταται στο γεγονός ότι ένας τοίχος τριών μέτρων χωρίζει τους άντρες από τις γυναίκες.
Η ταινία γυρισμένη σε διάρκεια δύο χρόνων αποτελεί ένα από τα ελάχιστα ντοκιμαντέρ που επιλέχθηκαν φέτος για το επίσημο πρόγραμμα του 69ου Φεστιβάλ των Καννών αν αυτό σας λέει κάτι…


Ο Συγγραφέας Θρίλερ, Γαλλία / 2016

Νέες ταινίες: Η αλκοολική Εμιλι Μπλαντ θέλει να αλλάξει τη ζωή της [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 7


Un homme ideal
Σκηνοθεσία: Γιαν Γκοζλάν
Παίζουν: Πιέρ Νινέ, Αν Ζιραρντό, Τιμπό Βενσόν

Τι Συμβαίνει:

Αφελές και λίγο μελοδραματικό γαλλικό θρίλερ με δραματικές πινελιές και εύκολες συμπτώσεις που φέρνουν σε δύσκολη θέση την εξέλιξη της ιστορίας.
Εδώ έχουμε να κάνουμε με τον Ματιέ (PIERRE NINEY) ένα νεαρό επίδοξο συγγραφέα, που όσο αναζητά την έμπνευση κάνει περιστασιακές δουλειές.
Καθώς οι ιδέες του έχουν στερέψει, όταν θα βρει μια ενδιαφέρουσα ιστορία που κάποιος άλλος έχει γράψει, την οικειοποιείται αμέσως, την δημοσιεύει ως δική του και εκτοξεύεται στην συγγραφική διασημότητα.
Εύκολα αλλάζει επίπεδο ζωής και έρχεται σε επαφή με την βιβλιόφιλη υψηλή κοινωνία.
Ο νεαρός πιάνει την ευκαιρία απ τα μαλλιά και παντρεύεται την γοητευτική Αλίς (Αννα Ζιραντό).
Τώρα περνάει τον περισσότερο χρόνο στην παραθαλάσσια βίλα των γονιών της Αλίς στην Γαλλική Ριβιέρα ψάχνοντας το θέμα του επόμενου βιβλίου του.
Όμως κάποιος απ’ το παρελθόν γνωρίζει πράγματα που μπορούν να εκθέσουν τον νεαρό Ματιέ.
Ο εκβιασμός ξεκινά και μαζί του το κρυφτούλι με τον θάνατο. Ο νεαρός συγγραφέας στην αρχή θα υποκύψει. Όταν όμως ο εκβιασμός συνεχίζεται ο Ματιέ καταλαβαίνει πως μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να τελειώσει με αυτό…
Πολυφορεμένη υπόθεση με αρκετές σεναριακές ακροβασίες που αφαιρούν γοητεία και αληθοφάνεια από ένα θρίλερ χολιγουντιανής κοπής που όμως δεν μπορεί να ποντάρει και πολύ στους ηθοποιούς του.


Un Condor Ντοκιμαντέρ, 2015

Νέες ταινίες: Η αλκοολική Εμιλι Μπλαντ θέλει να αλλάξει τη ζωή της [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 8


Σκηνοθεσία: Γιάννης Κολόζης
Παίζουν: Σέρτζιο Κοντρέρας

Un Condor - Cinema Trailer from Unmade Films on Vimeo.

Τι Συμβαίνει:
Η βραβευμένη προσωπική παραγωγή του Γιάννη Κολόζη ακολουθεί το ταξίδι επιστροφής του Sergio Contreras στη Χιλή μετά από 38 χρόνια.
Από το Σέφιλντ της Αγγλίας στο Πούντα Αρένας, τη νότια άκρη του κόσμου και από τα επιβλητικά Τόρρες ντελ Πάινε στo Σαντιάγο και στην έρημο Ατακάμα, το ντοκιμαντέρ ακολουθεί την ιστορία ενός ανθρώπου που στα 17 του αναγκάστηκε να φύγει μακριά από τη Χιλή της χούντας, να αυτοεξοριστεί και να ζήσει τη δική του μεγάλη περιπέτεια.
Ο Sergio, γεμάτος θετική ενέργεια, δεν περιγράφει τη δραματική ζωή ενός Χιλιανού εξόριστου, αλλά τη σύνθεση όλων των αρνητικών και θετικών στιγμών της ζωής ενός ανθρώπου που ξέρει να επιβιώνει και να εξελίσσεται.
Μέσα από ένα road trip από τον νότο ως τον βορρά της Χιλής, μια προσωπική ιστορία συνδέεται με την ιστορία του σύγχρονου κόσμου.
Ο Sergio γεννήθηκε σε πλούσια οικογένεια, η μητέρα του ήταν η υπηρέτρια. Περνώντας από μια κρυφή ζωή, σε μια ζωή στη φτώχεια, αποφάσισε να φτιάξει τη δική του ζωή.
Έφυγε από τη Χιλή το Νοέμβριο του 1973, λίγους μήνες μετά την πτώση του Salvador Allende από τον Pinochet. Μετά από ένα μεγάλο ταξίδι κατέληξε στο Σέφιλντ της Αγγλίας.
Το 2011 επισκέφθηκε τη Χιλή για πρώτη φορά από τότε που αποφάσισε να αυτοεξοριστεί. Το “UN CONDOR” τον ακολουθεί σε αυτό το ταξίδι προσπαθώντας να καταγράψει τον κοινό χρόνο ανάμεσα στο παρόν και το παρελθόν.
Πρόκειται για ένα ταξίδι επιστροφής στα πάτρια εδάφη των ανθρώπων που αναγκάστηκαν να την εγκαταλείψουν.


Η Βάση των Νεκρών Δράμα, Πολωνία / 1959

Νέες ταινίες: Η αλκοολική Εμιλι Μπλαντ θέλει να αλλάξει τη ζωή της [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 9


Baza ludzi umarlych
Σκηνοθεσία: Τσέσλαβ Πετέλσκι
Παίζουν: Ζίγκμουντ Κέστοβιτζ, Εμίλ Κάρεβιτζ, Τερέζα Ιζέβσκα

Τι Συμβαίνει:
Η «Βάση των Νεκρών» είναι μία απομονωμένη περιοχή στο δάσος όπου συλλέγονται κορμοί δέντρων από ξυλοκόπους.
Οι άνθρωποι που ζουν εκεί είναι είτε παράνομοι, είτε δυσπροσάρμοστοι στην οργανωμένη κοινωνική ζωή.
Η κατάσταση στην βάση εκρήγνυται όταν αναστέλλεται η παράδοση αυτοκινήτων στους ανθρώπους της Βάσης.
Ο Στέφαν Ζαμπάβα αποστέλλεται στην βάση για να ηρεμήσει τα πνεύματα. Καθόλου εύκολη δουλειά γιατί αρκετοί από τους κατοίκους της Βάσης έχουν βεβαρημένο παρελθόν και παρόν. Ο «Βαρσοβιανός» πχ. είναι ένας μυστηριώδης δυσπρόσιτος στην επικοινωνία χαρακτήρας, που αναζητεί μέρος για να κρυφτεί.
Ο «Απόστολος» είναι ένας μέθυσος καθολικός. Κάποιος άλλος είναι πρώην γιατρός, καταδικασμένος για ανθρωποκτονία. Αργότερα στην ομάδα εντάσσεται ένας πρώην αντάρτης, ο οποίος δεν μπορεί να προσαρμοστεί στην μεταπολεμική πραγματικότητα.
Εκεί όπου φαινομενικά βασιλεύει η σκληρότητα και η απανθρωπιά, εκεί τελικά σφυρηλατούνται ανάμεσα στα μέλη της βάσης αισθήματα φιλίας
κι αλληλεγγύης, σε περιβάλλον απίστευτων δοκιμασιών.
Η ταινία προσαρμόζει τα υποδείγματα του Γουέστερν και του Φιλμ Νουάρ (κλασσικά είδη της αμερικανικής έμπνευσης), συνδυασμένα με στοιχεία σοσιαλιστικού ρεαλισμού, στην πολωνική πραγματικότητα.
Η «Βάση των Νεκρών» του Τσεσλαβ Πετέλσκι είναι μία, πολύ σημαντική ταινία στην ιστορία του πολωνικού κινηματογράφου. Βασίζεται στο μυθιστόρημα του σπουδαίου Πολωνού συγγραφέα Μάρεκ Χλάσκο (1934-1969), “Επόμενη Στάση – Παράδεισος”.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ