Πρόστιμο – μαμούθ στη Siemens - iefimerida.gr

Πρόστιμο – μαμούθ στη Siemens

Siemens
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βαρύτατο πρόστιμο, ύψους 220 εκατ. δολαρίων επιδίκασε το Διαιτητικό Δικαστήριο της Ουάσιγκτον στη Siemens, για χρηματιστηριακές παραβάσεις, ενώ στην Αργεντινή, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε οκτώ πρώην υψηλόβαθμα στελέχη του γερμανικού κολοσσού, για κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

Από τη στιγμή που επιβεβαιώθηκε ότι το σκάνδαλο με τις μίζες είχε διεθνείς διαστάσεις, η Δικαιοσύνη της Αργεντινής ξεκίνησε έρευνα για μίζες και πολιτικές πληρωμές, για συμβάσεις ύψους ενός δισ. δολαρίων, από την οποία προέκυψαν βαρύτατες ποινικές ευθύνες για τους 8 κατηγορημένους.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα οκτώ στελέχη κατέβαλαν αρχικά 100 εκατ. δολάρια σε μίζες σε κρατικούς αξιωματούχους και κυβερνητικούς παράγοντες, προκειμένου να πάρει η Siemens το μεγάλο έργο της αντικατάστασης του συστήματος χειρόγραφης παραγωγής ταυτοτήτων. Όταν άλλαξε η κυβέρνηση της χώρας, χρειάστηκε να δοθούν άλλα 500 εκατ. δολάρια για να συνεχιστεί η σύμβαση και να επεκταθεί το έργο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Καθημερινή, από την ενημέρωση που έφθασε στις ελληνικές δικαστικές αρχές από τους ομολόγους τους σε Αργεντινή και ΗΠΑ, προκύπτουν σαφείς ομοιότητες με την περίπτωση της Ελλάδας στην οργάνωση και την υλοποίηση του σκανδάλου με τις πολιτικές πληρωμές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ