Εχετε φάει ποτέ αυγά ποσέ; Είναι αγαπημένη συνταγή των Γάλλων και Βρετανών.
Είναι η πιο light εκδοχή του αυγού, χωρίς λίπη και λάδια. Γίνεται υπέροχα μελάτο και απολαυστικό, ιδανικό για πρωινό, ή πάνω σε ένα τοστ για κυρίως γεύμα ή με μια σαλάτα, μια φέτα σολωμό, υπάρχουν χίλιοι τρόποι για να το συνοδεύσεις. Και πολύ εύκολο να γίνει.
Υλικά
- Αυγά φρέσκα, βιολογικά
- Νόστιμο γκρίζο αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζετε 2-3 δάχτυλα νερό να βράσει, αλλά να μη κοχλάσει
- Σπάστε ένα αυγό προσεκτικά σε ένα μπολάκι και ρίξτε το στην επιφάνεια του νερού


- Σπάστε και το άλλο, ή το τρίτο, όσα έχετε επιλέξει
- Προσοχή, να μην κολάνε τα αυγά μεταξύ τους
- Αφήστε να βράσει, χωρίς καπάκι, για 3-4 λεπτά ώσπου το ασπράδι να έχει ωριμάσει και αλλάξει χρώμα. Αν το θέλετε εντελώς μελάτο, αφήστε το 2 λεπτά
- Με ένα κουτάλι, βάλτε τα αυγά στο πιάτο σας
- Τρίψτε νόστιμο γκρίζο αλάτι και πιπέρι

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο