Πρώτα οι περικοπές στις επικουρικές, μετά η ενημέρωση- Από την Παρασκευή οι πρώτες επιστολές - iefimerida.gr

Πρώτα οι περικοπές στις επικουρικές, μετά η ενημέρωση- Από την Παρασκευή οι πρώτες επιστολές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από την ερχόμενη Παρασκευή θα αρχίσουν να λαμβάνουν οι συνταξιούχοι τις πρώτες ενημερωτικές επιστολές για τις περικοπές που έχουν υποστεί οι συντάξεις τους.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος κατά την παρουσίαση της συνεργασίας του Υπουργείου με τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) για την υλοποίηση δράσεων με κοινωνικό όφελος, η αποστολή θα αρχίσει την Παρασκευή και 80.000 συνταξιούχοι θα λάβουν τις πρώτες ενημερωτικές επιστολές στις οποίες θα αναλύονται οι μειώσεις τις οποίες έχουν ήδη υποστεί οι επικουρικές συντάξεις τους.

Τις επιστολές αυτές θα στείλει το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ), στα πλαίσια της ενημέρωσης των συνολικά 260.000 συνταξιούχων που έχουν δει τις επικουρικές συντάξεις να μειώνονται έως και 50% από τον περασμένο Αύγουστο.

Οι υπόλοιποι 180.000 συνταξιούχοι που υπέστησαν μειώσεις θα λάβουν τις σχετικές επιστολές μέχρι την επόμενη Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται ότι εκκρεμεί η τροπολογία με την οποία θα καθοριστεί το ύψος του πλαφόν στις αναδρομικές κρατήσεις στις ήδη μειωμένες 260.000 επικουρικές συντάξεις , οι οποίες αναμένεται να ξεκινήσουν τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Η συνεργασία με ΕΛΤΑ

Με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών ανακοινώθηκε από τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γ. Κατρούγκαλο και τον Υφυπουργό Τ. Πετρόπουλο η συνεργασία του Υπουργείου με τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) για την υλοποίηση δράσεων με κοινωνικό όφελος, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στόχος της συμφωνίας είναι να δημιουργηθεί ένα μεγάλο δίκτυο εξυπηρέτησης των πολιτών και στήριξης όλων και ιδιαίτερα των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

Ειδικότερα, οι δύο πλευρές συμφώνησαν:

1. Να διερευνήσουν τη δυνατότητα ανάπτυξης σε καταστήματα των ΕΛΤΑ σημείων εξυπηρέτησης/ενημέρωσης των ασφαλισμένων (ΚΕΑ).

2. Να εξετάσουν τη διεύρυνση των παρεχόμενων υπηρεσιών για θέματα ΟΑΕΔ, σε σημεία όπου δεν υπάρχουν αντίστοιχα γραφεία εξυπηρέτησης, μέσω των καταστημάτων των ΕΛΤΑ.

3. Την υλοποίηση κοινών δράσεων επικοινωνίας, ενημέρωσης και προώθησης της υπηρεσίας «Εργόσημο», τόσο προς τους εργαζόμενους, όσο και ως προς τους εργοδότες για τις δυνατότητες εξυπηρέτησής τους, από το πανελλαδικό δίκτυο των ΕΛΤΑ.

4. Να διερευνηθεί η δυνατότητα ανάπτυξης δράσεων υποστήριξης του έργου των ανταποκριτών ΟΓΑ, από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, σε συνεργασία με τον ΟΓΑ και την ΚΕΔΕ.

5. Την ενημέρωση των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων της χώρας, με την παροχή ταχυδρομικών υπηρεσιών και ειδικότερα τη δωρεάν αποστολή επιστολών.

Στο πλαίσιο αυτό συμπεριλαμβάνεται η αποστολή ενημερωτικών επιστολών στους συνταξιούχους για το ύψος της νέας επικουρικής σύνταξης, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπ. Εργασίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΛΤΑ κατρουγκαλος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ