ALTER: Πιέζουν τους μετόχους να βάλουν χρήματα - iefimerida.gr

ALTER: Πιέζουν τους μετόχους να βάλουν χρήματα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έντονες είναι οι πιέσεις που, σύμφωνα με πληροφορίες της iefimerida.gr, ασκούνται στους μετόχους του τηλεοπτικού σταθμού ALTER από τις τράπεζες και τους εργαζομένους, ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί το κανάλι, κάτι που θα σημάνει ταυτόχρονα και την παράταση των διαπραγματεύσεων. Παράλληλα, καταβάλλονται προσπάθειες να πειστεί το Υπουργείο Οικονομικών να μην κάνει άμεσα απαιτητές τις υποχρεώσεις του σταθμού, έτσι ώστε το κανάλι του Μπουρναζίου να καταφέρει να επιβιώσει.

Νωρίτερα, αρνητικά είχε απαντήσει ο πρόεδρος της "Τράπεζας Πειραιώς" Μιχάλης Σάλας στην πρόταση του Γιώργου Κουρή, ώστε να υπάρξει συμφωνία για την αναδιάρθρωση των χρεών του τηλεοπτικού σταθμού ALTER, σε συνεργασία με το Βρετανοκυπριακό fund Argo Capital. Εν τω μεταξύ, σε επίσχεση εργασίας αποφάσισαν να προχωρήσουν οι εργαζόμενοι στο κανάλι του Μπουρναζίου διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους. Η απόφαση της συνέλευσης των εργαζομένων για επίσχεση, που είναι ατομικό δικαίωμα και επαφίεται σε κάθε εργαζόμενο, λήφθηκε ενώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις του καναλιού με τις τράπεζες.

Ο γενικός διευθυντής του καναλιού, Κώστας Γιαννίκος, διαβεβαιώνει ότι θα υπάρξει λύση για το κανάλι αλλά, αν οι εξελίξεις για τη διάσωση του Alter είναι αρνητικές, οι 720 εργαζόμενοι (δημοσιογράφοι, κ.α.) θα προκηρύξουν κινητοποιήσεις για να εισπράξουν τα δεδουλευμένα τους. Οι εργαζόμενοι έχουν δώσει περιθώριο μέχρι την Μεγάλη Πέμπτη 21 Απριλίου για να πληρωθούν. Να σημειωθεί ότι χρειάζονται από 4,5 έως 5 εκ. ευρώ για να εξοφληθούν οι υποχρεώσεις του καναλιού προς τους εργαζόμενους. Οι τεχνικοί που έχουν ήδη πραγματοποιήσει τη συνέλευσή τους έχουν αποφασίσει και αυτοί να πάνε σε επίσχεση εργασίας.

Το σίγουρο είναι ότι οι επόμενες ωρες θα είναι κρίσιμες για το μέλλον του Alter και όλοι περιμένουν με αγωνία την απόφαση των τραπεζών προκειμένου να διασαφηνιστεί αν θα συνεχίσει να λειτουργεί το τηλεοπτικό αυτό κανάλι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Alter κανάλια Μέσα Μαζικής ενημέρωσης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ