Δημοσκόπηση: Ο Μάικ Πενς του Τραμπ, νικητής του χθεσινού ντιμπέιτ - iefimerida.gr

Δημοσκόπηση: Ο Μάικ Πενς του Τραμπ, νικητής του χθεσινού ντιμπέιτ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EPA/MICHAEL REYNOLDS
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε σύντομη δημοσκόπηση (CNN/ORC) που πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά τη λήξη της χθεσινοβραδινής τηλεοπτικής αναμέτρησης μεταξύ των δύο υποψηφίων αντιπροέδρων Τιμ Κέιν και Μάικ Πενς, τις εντυπώσεις φαίνεται να κέρδισε ο δεύτερος με ποσοστό 48% έναντι 42% του Κέιν.

Η τηλεοπτική αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε στο πανεπιστήμιο Longwood University, στην κωμόπολη Φάρμβιλ, στην πολιτεία Βιρτζίνια.

Για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 90 λεπτών, κανένας από τους δύο υποψηφίους αντιπροέδρους δεν κατόρθωσε να επιτύχει ένα αποφασιστικό φραστικό πολιτικό πλήγμα έναντι του άλλου.

Ο Πενς προσπάθησε να εμφανιστεί με το προφίλ ενός υποψηφίου αντιπροέδρου που μπορεί να διασφαλίσει την ομαλή διακυβέρνηση των ΗΠΑ, δίπλα στον “εκρηκτικό” Ντόναλντ Τραμπ.

Από την πλευρά του, ο Κέιν επιδίωξε να εκφοβίσει τους ψηφοφόρους, για το ενδεχόμενο μιας προεδρικής εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ.

Το σχόλιο του Πενς προκάλεσε σκεπτικισμό στους ηγετικούς κύκλους του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, αναφορικά με ενδεχόμενη διάσταση απόψεων μεταξύ του ίδιου και του Τραμπ στο θέμα της Ρωσίας.

Ο προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων, νωρίτερα χθες, καταδίκασε τους ρωσικούς βομβαρδισμούς της Ρωσίας στη Συρία, μετά την αποχώρηση της Ουάσιγκτον από τις ειρηνευτικές συνομιλίες με την Μόσχα.

Από την πλευρά του, ο Πενς ακολούθησε πιο σκληρή γραμμή, τονίζοντας ότι: “οι ρωσικές προκλήσεις, πρέπει ν' απαντηθούν με αμερικανική πυγμή,” ενώ στην περίπτωση που η Ρωσία επιλέξει να συνεχίσει τις “βαρβαρικές” επιθέσεις της, κατά των αμάχων,” οι ΗΠΑ θα πρέπει να προετοιμαστούν για τη χρήση πολεμικής ισχύος κατά στρατιωτικών στόχων της κυβέρνησης Άσαντ.”

Οι δηλώσεις αυτές του Πενς για τη Ρωσία, ευθυγραμμίζονται περισσότερο με την παραδοσιακή γραμμή του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, έναντι των σχολίων του Κέιν, για τη θετική στάση που τηρεί ο Τραμπ αναφορικά με τις απόψεις του για το Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίτ

Ο Κέιν από τη μεριά του, υποστήριξε ότι η Χίλαρι Κλίντον θα είναι σκληρή απέναντι στον Πούτιν. “Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει ξανά και ξανά εκφραστεί θετικά για τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Είναι ξεκάθαρο ότι έχει συναλλαγές με τους Ρώσους ολιγάρχες, οι οποίοι διασυνδέονται άμεσα με το Ρώσο πρόεδρο,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κέιν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μαικ Πενς Δημοσκόπηση ντιμπέιτ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ