Πανικός στην Φλόριντα - Αδειάζουν τα ράφια των super market λόγω του τυφώνα Matthew - iefimerida.gr

Πανικός στην Φλόριντα - Αδειάζουν τα ράφια των super market λόγω του τυφώνα Matthew

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται η Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, αφού τις επόμενες ώρες η περιοχή θα χτυπηθεί από τον τυφώνα Matthew. Ήδη πάντως οι κάτοικοι έχουν φροντίσει να λάβουν τα πρώτα μέτρα.

Η ανατολική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών θα χτυπηθεί τις επόμενες ώρες από τον τυφώνα Matthew, ο οποίος έχει αφήσει πίσω του ήδη 11 νεκρούς σε Αϊτή, Δομινικανή Δημοκρατία, Κολομβία και Σ.Βίνσεντ.

Οπως ανέλυσαν οι ειδικοί, ο τυφώνας θα χτυπήσει το αργότερο την Πέμπτη τις ακτές της Φλόριντα, με ταχύτητα που θα ξεπερνά τα 120 χλμ την ώρα και οι επίσημες αρχές έδωσαν οδηγίες προς τους κατοίκους προκειμένου να λάβουν τα μέτρα τους.

Τα σούπερ μάρκετ άδειασαν, τα πρατήρια καυσίμων ξεπούλησαν και σχεδόν όλοι οι κάτοικοι μετέφεραν τα έπιπλά τους και τα βασικά υπάρχοντά τους από τους πάνω ορόφους των κατοικιών στα υπόγεια, προκειμένου να προφυλαχθούν από τον φονικό τυφώνα.

Πανικός στην Φλόριντα - Αδειάζουν τα ράφια των super market λόγω του τυφώνα Matthew | iefimerida.gr 0

Υπολογίζεται πως περίπου 1 εκατομμύριο άνθρωποι θα απομακρυνθούν από την Φλόριντα και για την εκκένωση αρκετών περιοχών στην Φλόριντα, υπάρχει συνεργασία των στρατιωτικών δυνάμεων και της αστυνομίας.

Πανικός στην Φλόριντα - Αδειάζουν τα ράφια των super market λόγω του τυφώνα Matthew | iefimerida.gr 1

Τα σχολεία στο Palm Beach αποφασίστηκε να μην ανοίξουν έως να ολοκληρωθεί το φαινόμενο ενώ οι περισσότεροι παρομοιάζουν τον τυφώνα και τις καταστροφές που ενδεχομένως να προκαλέσει με τον Andrew που έπληξε το 1992 το Κολοράντο.

Φωτογραφίες: Dailymail


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ matthew τυφώνας Florida
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ