Το Μαξίμου επαναφέρει τη συνταγματική αναθεώρηση -Το σχέδιο Τσίπρα και τα βήματα που θα ακολουθήσει - iefimerida.gr

Το Μαξίμου επαναφέρει τη συνταγματική αναθεώρηση -Το σχέδιο Τσίπρα και τα βήματα που θα ακολουθήσει

Φωτογραφία: Sooc/Αλέξανδρος Μιχαηλίδης

Αλλαγή ατζέντας, με στόχο να ξεχαστούν τα αυτογκόλ και να ξεπεράσουν το ηχηρό ράπισμα των δημοσκοπήσεων, επιχειρούν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η ατμόσφαιρα στους κόλπους της κυβέρνησης εξακολουθεί να είναι ηλεκτρισμένη, ενώ υπάρχει αγωνία «μήπως δικαιωθεί η επιχειρηματολογία της αντιπολίτευσης» και η κοινωνική κατακραυγή βυθίσει το… πλοίο.

Εξ’ αυτού του λόγου στο πρωθυπουργικό επιτελείο εκτιμούν ότι μέχρι να έρθει η ώρα του ανασχηματισμού πρέπει να εκμεταλλευθούν καταλλήλως και να κρατήσουν ζεστή τη «φασαρία» που θα φέρει ο διάλογος για Συνταγματική Αναθεώρηση. Και σε δεύτερη φάση, την προ ημερησίας συζήτηση για τη διαφθορά και τη διαπλοκή, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα.

Δύο οι επιτροπές για το Σύνταγμα
Ο πρωθυπουργός εγκαινιάζει αύριο το διάλογο για το Σύνταγμα. Ο κ. Τσίπρας θα ανακοινώσει τα μέλη της Επιτροπής Δημοσίου Διαλόγου, την οποία είχε εξαγγείλει ο ίδιος τον περασμένο Ιούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida επικεφαλής της Επιτροπής Διαλόγου θα είναι ο καθηγητής του Παντείου Μιχάλης Σπουρδαλάκης και αυτή θα αριθμεί 7 μέλη. Αργότερα θα συσταθεί και η Επιστημονική Επιτροπή, για την οποία φαβορί είναι ο πρώην υπουργός Μιχάλης Σταθόπουλος.

Τα βήματα μέχρι την άνοιξη του 2017

Σε πρώτο στάδιο, το έργο της επιτροπής διαλόγου θα είναι να ανοίξει η συζήτηση και να υπάρξει διαβούλευση με την κοινωνία. Πηγές καλά ενημερωμένες αναφέρουν πως η επιτροπή διαλόγου θα αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να διεξαχθεί εκτενής συζήτηση μεταξύ των πολιτών ακόμα και σε ΜΚΟ, ενώ προβλέπεται και δημιουργία ιστοσελίδας όπου και θα γίνεται διαβούλευση.

Σε δεύτερο στάδιο, -και αφού θα έχουν προκύψει κάποια συμπεράσματα-, η συζήτηση θα μεταφερθεί στη Βουλή και στην επιστημονική επιτροπή. Στο τέλος, και αφού η επιστημονική επιτροπή λάβει υπόψιν και τα συμπεράσματα της Επιτροπής διαλόγου, θα υπάρξουν δύο διαφορετικά πορίσματα που θα αποσταλούν στα κόμματα και ακολούθως θα τοποθετηθούν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ