Η Mercedes «κρατάει θέση» για το πρωτάθλημα Formula E - iefimerida.gr

Η Mercedes «κρατάει θέση» για το πρωτάθλημα Formula E

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο η Mercedes να μετάσχει στο πρωτάθλημα ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων με την ονομασία Formula E, καθώς οι δύο πλευρές ανακοίνωσαν σήμερα ότι η πρωταθλήτρια των κατασκευαστών της Φόρμουλα Ένα έχει την επιλογή να είναι η μία από τις δύο νέες ομάδες που θα μετάσχουν στη διοργάνωση της σεζόν 2018-19.

«Η Mercedes-Benz Grand Prix Ltd (MGP) και η Formula E Operations Ltd υπέγραψαν συμφωνία, βάσει της οποίας η Mercedes έχει την επιλογή να μετάσχει στο πρωτάθλημα Formula E της FIA (σ.σ. η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου) στην 5η σεζόν» αναφέρουν οι σχετικές ανακοινώσεις και προσθέτουν μεταξύ άλλων: «Σύμφωνα με τη συμφωνία επιλογής, η Mercedes ενδέχεται να διαλέξει να είναι μία από τις μάξιμουμ 12 συμμετοχές που θα προταθούν στη FIA για να μετάσχουν στο πρωτάθλημα Formula E της σεζόν 2018-19».

Αυτή τη στιγμή στη Formula E μετέχουν δέκα ομάδες που όλες αναμένεται να συνεχίσουν, με τις δύο νέες συμμετοχές της σεζόν 2018-19 να υπόκεινται σε έγκριση από τη FIA. Η πέμπτη σεζόν θα αποτελέσει ορόσημο για το πρώτο ηλεκτροκίνητο πρωτάθλημα του πλανήτη, καθώς η εξέλιξη στις μπαταρίες αναμένεται να επιτρέψει στους οδηγούς να ολοκληρώνουν τους αγώνες με ένα αυτοκίνητο, ενώ αυτή τη στιγμή είναι αναγκασμένοι να χρησιμοποιούν και δεύτερο όχημα στη διάρκειά τους. Οι κατασκευάστριες εταιρείες αυτοκινήτων Renault, Audi, BMW, Jaguar, η μάρκα DS της Citroen και η Mahindra από την Ινδία εμπλέκονται στη Formula E, η σεζόν 2016-17 της οποίας αρχίζει το Σαββατοκύριακο στο Χονγκ Κονγκ.

«Παρακολουθούμε την ανάπτυξη της Formula E με μεγάλο ενδιαφέρον» τονίζει σε δήλωσή του ο επικεφαλής μηχανοκίνητου αθλητισμού της Mercedes, Τότο Βολφ, και συμπληρώνει: «Αυτή τη στιγμή, εξετάζουμε όλες τις επιλογές που είναι διαθέσιμες στο μέλλον του μηχανοκίνητου αθλητισμού και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με μια συμφωνία, η οποία μας εξασφαλίζει μια ευκαιρία να μπούμε στο πρωτάθλημα στην 5η σεζόν. Η ηλεκτροκίνηση θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας. Οι αγώνες ήταν πάντα μια πλατφόρμα τεχνολογικής έρευνας και ανάπτυξης για την αυτοκινητοβιομηχανία και αυτό θα κάνει τη Formula E πολύ σχετική στο μέλλον».

Οι μάρκες Mercedes-Benz και Smart της Daimler σχεδιάζουν να λανσάρουν περισσότερα από δέκα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έως το 2025 και, όπως δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα στο Παρίσι ο διευθύνων σύμβουλός της, Ντίτερ Τσέτσε, τα οχήματα μηδενικών εκπομπών θα απαρτίζουν το 15-25% των συνολικών πωλήσεων της Mercedes μέχρι τότε. Ο Τσέτσε τόνισε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία προετοιμάζει μια σημαντική ώθηση στα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, χάρη στις προόδους στην τεχνολογία των μπαταριών και τη μεγαλύτερη αποδοχή από τους καταναλωτές των οχημάτων μηδενικών εκπομπών.

Στο μεταξύ, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία BMW, η οποία συνεργάζεται με την ομάδα Andretti που εδρεύει στις Ηνωμένες Πολιτείες, προκειμένου να αποκτήσει γνώσεις για το πρωτάθλημα, ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο ότι η εργοστασιακή εμπλοκή της με τη Formula E είναι «νοητή» από το 2018.

Πηγή: Novasports

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Mercedes Formula E
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ