Λαγκάρντ: «Κανείς δεν θα βγεί αλώβητος από την κρίση» - iefimerida.gr

Λαγκάρντ: «Κανείς δεν θα βγεί αλώβητος από την κρίση»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ανθρωπότητα κινδυνεύει να διολισθήσει σε μια βαθιά οικονομική ύφεση που θα έχει τα χαρακτηριστικά της δεκαετίας του '30 εάν όλες οι χώρες δεν εργασθούν από κοινού για την αντιμετώπιση της επιδεινούμενης κρίσης χρέους, προειδοποίησε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, υπογραμμίζοντας πως καμία οικονομία στον κόσμο δεν θα μείνει αλώβητη από την κρίση.

Η κα. Λαγκάρντ μιλώντας σε εκδήλωση στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, παρουσία της Χίλαρι Κλίντον, τόνισε τον έντονο σκεπτικισμό που προκαλεί η κόντρα μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου, αλλά και ο ενδοευρωπαϊκός διχασμός που σηματοδοτεί η αποστασιοποίηση της Βρετανίας, λέγοντας ότι η απειλή του αυξανόμενου προστατευτισμού και της απομόνωσης αρχίζει να εμφανίζεται απειλητικά στον ορίζοντα.

«Είναι ακριβώς η περιγραφή αυτού που συνέβη τη δεκαετία του '30 και αυτό που ακολούθησε δεν είναι κάτι στο οποίο προσβλέπουμε» υποστήριξε και αφού ανέφερε ότι η κρίση όχι μόνο εξελίσσεται, αλλά κλιμακώνεται, απηύθυνε δραματική έκκληση προς όλες τις χώρες και περιοχές του πλανήτη να αναλάβουν δράση με στόχο την τόνωση της παγκόσμιας οικονομίας.

«Οι προοπτικές για τον κόσμο αυτή τη στιγμή δεν είναι ιδιαίτερα θετικές, αντίθετα είναι δυσοίωνες» σημείωσε η κα. Λαγκάρντ και επέμεινε ότι πρόκειται για μία συστημική κρίση που δεν μπορεί να επιλυθεί από μία ομάδα κρατών, αλλά από τη δράση που θα αναλάβουν όλες οι χώρες από κοινού, ανεξαρτήτως της κατηγορίας στην οποία τις εντάσσουν οι διεθνείς οργανισμοί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ