«Ανάδελφο» χαρακτήρισε το ΕΣΥ ο Ηλίας Μόσιαλος - iefimerida.gr

«Ανάδελφο» χαρακτήρισε το ΕΣΥ ο Ηλίας Μόσιαλος

Ηλίας Μόσιαλος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) την εποχή της οικονομική κρίσης που διανύουμε, ανέλυσε ο βουλευτής Επικρατεία του ΠΑΣΟΚ Ηλίας Μόσιαλος μιλώντας σε εκδήλωση στην Θεσσαλονίκη.

Ο Ηλίας Μόσιαλος, στην ημερίδα με θέμα «Το ΕΣΥ στην δίνη της οικονομικής κρίσης! Μεταρρύθμιση ή διάλυση;», διευκρίνισε πως μίλησε με την ιδιότητα του επιστήμονα, και όχι αυτή του πολιτικού, και αναφέρθηκε στις «ιδιαιτερότητες» του Εθνικού Συστήματος Υγείας επισημαίνοντας ότι «η χώρα μας δεν διαθέτει ένα οργανωμένο πρωτοβάθμιο σύστημα Υγείας».

Όπως χαρακτηριστικά είπε, το ΕΣΥ είναι «ανάδελφο», μιλώντας για τα προβλήματα που έχει στην οργάνωσή του, όπως η έλλειψη «κάρτας υγείας», αλλά και ο «πληθωρισμός» ιατρικών εξετάσεων. Όπως χαρακτηριστικά είπε, «Έχουμε τετραπλάσιο αριθμό αξονικών τομογράφων απ' ότι έχουν άλλες χώρες».

Ο κ. Μόσιαλος αναφέρθηκε, επίσης, στην χρηματοδότηση του ΕΣΥ, στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, στις ασφαλιστικές εισφορές και στα λεγόμενα «ευγενή» ταμεία.

Από την πλευρά του, ο αρχίατρος του ΕΔΟΕΑΠ Θεσσαλονίκης, ειδικός παθολόγος Κώστας Κουτσομητέλης, κατέθεσε τις προτάσεις του για τη βελτίωση της πρωτοβάθμιας και επείγουσας προνοσοκομειακής περίθαλψης.

Την εκδήλωση, που έγινε στο Κέντρο Ιστορίας του δήμου Θεσσαλονίκης, διοργάνωσε η ομάδα «Πολίτες για το Αύριο» της Θεσσαλονίκης.

Τέλος ο Ηλίας Μόσιαλος, σχολίασε και τις πολιτικές εξελίξεις στην χώρα μας αναφερόμενος στην κυβέρνηση Παπαδήμου, η οποία κατά τον ίδιο θα πρέπει να παρατείνει τον χρόνο παραμονής της στην εξουσία, κάνοντας λόγο για μία «συλλογική λύση» στο πρόβλημα της χώρας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ