Ο κόσμος υψώνει τείχη -Ανάμεσα σε ποιες χώρες χτίζονται αυτή τη στιγμή [βίντεο] - iefimerida.gr

Ο κόσμος υψώνει τείχη -Ανάμεσα σε ποιες χώρες χτίζονται αυτή τη στιγμή [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τείχη, συρμάτινοι φράχτες... Σε διάφορα σημεία του κόσμου ξεπηδούν ολοένα και περισσότερα τέτοια ανθρώπινα δημιουργήματα, για την ενίσχυση των συνόρων.

Τη Δευτέρα, η Βουλγαρία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να επεκτείνει σε μήκος 200 χλμ. τον συρμάτινο φράχτη στα σύνορά της με την Τουρκία. Δεν είναι όμως το μοναδικό αντίστοιχο έργο.

Πλέον τείχη εμφανίζονται σε διάφορα σημεία του πλανήτη. Το Business Insider συγκέντρωσε έξι τέτοια σχέδια, που είτε έχουν ανακοινωθεί, είτε ήδη υλοποιούνται, με τα περισσότερα από αυτά να σχετίζονται με την προσφυγική κρίση.

Ανάμεσα στη Ρωσία και τη Νορβηγία θα υψωθεί φράχτης ύψους 200 μ., για να εμποδίζει τη διέλευση των προσφύγων. Η Κένυα χτίζει τείχος 435 μιλίων για να μην επιτρέψει σε Σομαλούς αντάρτες να διασχίζουν τα σύνορα.

Η Ουγγαρία ήδη κατασκευάζει τείχος στα σύνορά της με τη Σερβία, για να αποθαρρύνει τους πρόσφυγες και η Ουκρανία θα φτιάξει ένα στα σύνορά της με τη Ρωσία, για να μην ανεφοδιάζονται οι φιλορωσικές δυνάμεις.

Το Ισραήλ «σφραγίζει» τα σύνορά του με υπόγειο τείχος 40 μιλίων με τη Γάζα, ενώ Ταϊλάνδη και Μαλαισία σχεδιάζουν την κατασκευή τείχους για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τείχος φράχτης πρόσφυγες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ