Οι «Ροζ Πάνθηρες» πίσω από τη ληστεία της Κιμ Καρντάσιαν; -Διάσημοι ληστές κοσμημάτων [εικόνες] - iefimerida.gr

Οι «Ροζ Πάνθηρες» πίσω από τη ληστεία της Κιμ Καρντάσιαν; -Διάσημοι ληστές κοσμημάτων [εικόνες]

Φωτογραφία: Instagram @kimkardashian
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ομηρία και η ληστεία της Κιμ Καρντάσιαν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου της ήταν ένα από τα πρώτα θέματα των ιστοσελίδων, με τις αρχές να ερευνούν την υπόθεση.

Οι πέντε δράστες, αφού ακινητοποίησαν τον φύλακα, εισέβαλλαν στο δωμάτιο της σταρ, η οποία, όπως μεταδίδουν τα ξένα μέσα, πριν την φιμώσουν και τη δέσουν, ικέτευε για τη ζωή της.

Οι δράστες ντυμένοι ως αστυνομικοί άρπαξαν ένα κουτί με κοσμήματα και ένα δαχτυλίδια, αξίας 6 και 4 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα, και έγιναν «καπνός».

Σύμφωνα με την Daily Mail, η επιδρομή στο δωμάτιο της Καρντάσιαν είχε «άρωμα» της συμμορίας «Ροζ Πάνθηρες», με τις αρχές να εξετάζουν το ενδεχόμενο. Μια συμμορία εγκληματιών που βρίσκεται πίσω από ληστείες κοσμημάτων εκατομμυρίων ευρώ, με τη δράση της να ξεκινά από το 1984. Τα μέλη της με καταγωγή από τη Σερβία και το Μαυροβούνιο έχουν κλέψει λεία αξίας πάνω από 280 εκατ. λίρες.

Πήραν το ψευδώνυμό τους μετά από ληστεία στο Λονδίνο το 2003, όταν ένας κλέφτης έκρυψε ένα διαμάντι σε βαζάκι κρέμας ομορφιάς.

Η συμμορία έχει «χτυπήσει» πάνω από 200 άτομα υψηλού προφίλ, με τη δράση τους να χαρακτηρίζεται από ακρίβεια και σχεδόν καθόλου βία. Μάλιστα, ένα από τα τεχνάσματά τους είναι οι μεταμφιέσεις, άλλοτε ντύνονται παίκτες του γκολφ, άλλοτε τουρίστες και άλλοτε αστυνομικοί και εργάτες.

Πιθανότατα, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, παρακολουθούσαν την Κιμ Καρντάσιαν μέσα από τα social media και είχαν «βάλει στο μάτι» τα κοσμήματα, που θα έκλεβαν. Η συμμορία γνώριζε από τα Μέσα πως θα ταξίδευε στο Παρίσι για την Εβδομάδα Μόδας και έβαλαν το σχέδιό τους σε εφαρμογή.

Οι «Ροζ Πάνθηρες» πίσω από τη ληστεία της Κιμ Καρντάσιαν; -Διάσημοι ληστές κοσμημάτων [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Το κολιέ φέρεται να είναι ανάμεσα στα κλοπιμαία

Η μόνη ασφάλεια του κτιρίου ήταν ο θυρωρός, τον οποίο ακινητοποίησαν, φίμωσαν και έκρυψαν σε ντουλάπι στο κλιμακοστάσιο του κτιρίου. Το κτίριο έχει αρκετές εισόδους, ώστε οι σταρς να αποφεύγουν τους παπαράτσι. Αυτό έδωσε τη δυνατότητα στους «Ροζ Πάνθηρες» να μπουν και να βγουν ανενόχλητοι.

Τα κοσμήματα της Κιμ Καρντάσιαν πιθανότατα έχουν γίνει ήδη μετρητά, με τη συμμορία να έχει δίκτυο με εμπειρία στη μετατροπή λείας σε χρήματα μέσα σε λίγες ώρες.

Το 2014, ο Μπόρκο Ιλντσιτς συνελήφθη από την ισπανική αστυνομία, λίγο έξω από τη Μαδρίτη. Ο 33χρονος Σέρβος χαρακτηρίστηκε από τον Τύπο ως ένας από τους ηγέτες των «Ροζ Πανθήρων», ωστόσο, η επιβίωση και η επιτυχία της συμμορίας εξαρτάται από κάθε μέλος της ξεχωριστό που λειτουργεί ανεξάρτητα.

Οι αρχές ερευνούν την υπόθεση και συνομιλούν με τους συναδέλφους τους σε Μαδρίτη, Βελιγράδι αλλά και με την έδρα της Ιντερπόλ στη Λιόν, για να δουν αν οι «Ροζ Πάνθηρες» συνδέονται με την ληστεία των κοσμημάτων της Κιμ Καρντάσιαν.

Παλιότερη ληστεία τους στο Wafi Center στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ