Γκρουέφσκι καλεί Σαμαρά για να λύσουν την «παρεξήγηση» - iefimerida.gr

Γκρουέφσκι καλεί Σαμαρά για να λύσουν την «παρεξήγηση»

Νίκολα Γκρουέφσκι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επιστολή προς τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας στέλνει ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Νίκολα Γκρουέφσκι, στην οποία επαναλαμβάνει τις πάγιες θέσεις της χώρας του, όσον αφορά την ένταξή της τόσο σε ΕΕ, όσο και στο ΝΑΤΟ.

Στην επιστολή αυτήν ο Νίκολα Γκρουέφσκι, σχολιάζει την σημασία της ένταξης της ΠΓΔΜ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τονίζοντας πως «Η ενσωμάτωση της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» στις ευρωατλαντικές δομές έχει ιδιαίτερη σημασία για την «μακεδονική κυβέρνηση» και για τους πολίτες της χώρας μου. Επίσης, ιδιαίτερη σημασία για εμάς».

Χρησιμοποιώντας προς όφελός του την πρόσφατη απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων στην επιστολή του σχολιάζει πως η είσοδος της χώρας του στους διεθνείς οργανισμούς, «αποτελεί η συνεπής τήρηση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995, καθώς και η εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης στην εκκρεμότητα της ονομασίας, με τη χώρα σας. Η πρόοδος μίας χώρας της περιοχής αναφορικά με την ενσωμάτωση της στις ευρωαατλαντικές δομές θα έχει ιδιαίτερη σημασία για τη σταθερότητα, την ευημερία και την ώθηση της περιοχής στο σύνολο της».

Σύμφωνα με τον Νίκολα Γκρουέφσκι, η επιστολή αυτή γίνεται με αφορμή των αναληθών, κατά τον ίδιο, πρόσφατων δημοσιευμάτων σε ελληνικά ΜΜΕ, πως κατά την διάρκεια του Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματους στην Μασσαλία, δεν επετεύχθη συνάντηση μεταξύ του Γκορυέφσκι με τον Αντώνη Σαμαρά, λόγω μη πρόσκλησης.

Συνεχίζοντας, τονίζει πως «Δράττομαι της ευκαιρίας να εκφράσω την αίσθηση ότι ίσως πρόκειται για λάθος ή για σύγχυση αυτού που διέδωσε την ανακριβή αυτή τοποθέτηση προς τα ελληνικά ΜΜΕ, και για άλλη μια φορά σας εκφράζω το ενδιαφέρον μου για την πραγματοποίηση συνάντησης. Ως εκ τούτου, θα ήθελα με την επιστολή αυτή, και προς το συμφέρον της ενδυνάμωσης του διαλόγου μεταξύ των χωρών μας, να σας προσκαλέσω σε συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό, σε χρόνο και τόπο που εσείς θα επιλέξετε».

Τέλος ο πρωθυπουργός των Σκοπίων καταλήγει λέγοντας πως «Με τον τρόπο αυτό νομίζω ότι θα μπορούσε να υλοποιηθεί η δέσμευση για τη συνέχιση του διαλόγου επί ουσιαστικών θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος και παράλληλα θα ήταν δυνατόν να συμβάλουμε στις προσδοκίες για κοινή ευημερία και στην οικοδόμηση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και κατανόησης. Για άλλη μια φορά τονίζω ότι αφήνω στην δική σας ευχέρεια να ορίσετε τον τόπο και το χρόνο της συνάντησης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ