Ιταλός ΥΠΕΣ: Η κυβέρνηση δεν θα παραιτηθεί, ό,τι κι αν συμβεί στο δημοψήφισμα - iefimerida.gr

Ιταλός ΥΠΕΣ: Η κυβέρνηση δεν θα παραιτηθεί, ό,τι κι αν συμβεί στο δημοψήφισμα

Φωτογραφία: ΑΠΕ/  EPA/CRISTIANO CHIODI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Αντζελίνο Αλφάνο, διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση της χώρας δεν θα παραιτηθεί, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για τη συνταγματική μεταρρύθμισης.

Ο Αλφάνο προσπάθησε να καθησυχάσει τους φόβους για ενδεχόμενη πολιτική αστάθεια στην Ιταλία, κάνοντας δηλώσεις σε διαφορετική γραμμή από τα λεγόμενα του πρωθυπουργού.

Ο Ματέο Ρέντσι είχε δηλώσει αρκετές φορές ότι θα παραιτηθεί εάν χάσει στο δημοψήφισμα της 4ης Δεκεμβρίου. Ομως, τις τελευταίες εβδομάδες έχει αρνηθεί να απαντήσει σε σχετικές ερωτήσεις, τονίζοντας ότι η συζήτηση αποπροσανατολίζεται από την ουσία της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα στο στρατόπεδο του «ΟΧΙ», προκαλώντας ανησυχία στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για το ενδεχόμενο πρόκλησης κυβερνητικής αστάθειας στην Ιταλία, σε μια περίοδο που οι Βρυξέλλες, προσπαθούν ν' αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του δημοψηφίσματος για την αποχώρηση της Βρετανίας, από την ΕΕ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ