Τα αυγά είναι ένα από τα υγιεινά και θρεπτικά σνακ, που φτιάχνονται γρήγορα και μπορούν να μας χορτάσουν.
Ωστόσο, έχουν ένα μεγάλο μείον. Το ξεφλούδισμα, όταν πρόκειται για βραστό αυγό. Το τσόφλι σπάει σε μικρά κομματάκια και καταντά την διαδικασία κουραστική.
Τα πράγματα, όμως, αλλάζουν μετά το τρικ, που μοιράζεται η εκπομπή «Morning Break», για γρήγορα ξεφλούδισμα. Εχει δεν ρολάρουμε το αυγό, για να βγει το τσόφλι, απλά βάζουμε μαγειρική σόδα στο νερό, που το βράζουμε.
Σύμφωνα με την εκπομπή, τα φρέσκα αυγά είναι πιο όξινα, χαρακτηριστικό που τα καθιστά δύσκολα στο ξεφλούδισμα, επειδή το ασπράδι είναι πιο κοντά στο κέλυφος. Η σόδα, λοιπόν, κάνει το pH του αυγού πιο αλκαλικό, με αποτέλεσμα να ξεφλουδίζεται πιο γρήγορα.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο