«Η κάκιστη διαχείριση της ελληνικής κρίσης υπεύθυνη για την κρίση στην Ιταλία» - iefimerida.gr

«Η κάκιστη διαχείριση της ελληνικής κρίσης υπεύθυνη για την κρίση στην Ιταλία»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην «κάκιστη διαχείρηση της αντίστοιχης ελληνικής», απέδωσε τις ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση στην Ιταλία ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης και Υποδομών, Κορράντο Πάσσερα. «Η Ιταλία διέρχεται οικονομική ύφεση για την οποία δεν ευθύνεται η ίδια» υποστήριξε ο κ.Πάσσερα, σε δηλώσεις του σχετικά με την οικονομική κατάσταση της χώρας.

Ο κ. Πάσσερα, υπογράμμισε, χωρίς περιστροφές, ότι «η κατάσταση της Ιταλίας είναι σαφώς χειρότερη απ΄ ότι θα μπορούσε, κανείς, να περιμένει». Σχετικά, δε, με τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης του Μάριο Μόντι, πρόσθεσε: «χωρίς την ανάπτυξη είναι αδύνατον να υπάρξει αυστηρή δημοσιονομική διαχείριση και δίκαιος καταμερισμός των βαρών και των υποχρεώσεων. Χρειάζεται ανάπτυξη, διαφορετικά η αυστηρή δημοσιονομική πολιτική ούτε μπορεί να επιτευχθεί, ούτε να προσφέρει θέσεις εργασίας»

Ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας θα χαθούν μέχρι το 2013

Αναφορικά με το προσωρινό πάγωμα των απελευθερώσεων στους τομείς των ταξί και των φαρμακείων, ο στενός συνεργάτης του Μάριο Μόντι δήλωσε ότι «σχεδόν όλα όσα έχει κατά νου η κυβέρνηση θα τα υλοποιήσει, αλλά στον συγκεκριμένο τομέα υπάρχουν τρομερές αντιστάσεις».

Η ιταλική Ένωση Βιομηχάνων Confundustria έκανε πρόβλεψη σύμφωνα με την οποία μέχρι το 2013, λόγω της οικονομικής ύφεσης, πρόκειται να χαθούν οκτακόσιες χιλιάδες με ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας στην Ιταλία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ