Είναι μια ισπανική λιχουδιά και κατατάσσεται στα αλλαντικά.
Το διεθνές όνομα αυτού του παστού είναι lomo. Θα κάνουμε κι εμείς ένα σπιτικό lomo, λοιπόν. Θα μείνετε άφωνοι, δεν θα θέλετε να αγοράσετε ξανά έτοιμα αλλαντικά. Αν σας αρέσει και επιθυμείτε να το έχετε στο τραπέζι σας για τις γιορτές, ξεκινήστε νωρίς, το lomo θέλει ωρίμανση.
Υλικά
- 1 ψαρονέφρι (500 γραμμάρια)
- Χοντρό αλάτι, γκρι
- Πιπέρι, κόκκους ροζ πιπεριού, αρωματικά ξερά
Εκτέλεση
- Βγάλτε τα λίπη από το ψαρονέφρι
- Σε μια φόρμα βάλτε μπόλικο χοντρό αλάτι στον πάτο, τοποθετήστε το ψαρονέφρι και ξαναβάλτε χοντρό αλάτι
- Βάλτε το στο ψυγείο για 12 ώρες (θα βγάλει υγρά, είναι φυσικό)
- Ξεπλύντε το ψαρονέφρι για να διώξετε το αλάτι και σκουπίστε το καλά με χαρτί
- Ετοιμάστε σε ένα πιάτο το πιπέρι και τα ξηρά αρωματικά
- Ρολάρετε το ψαρονέφρι για να πάρει παντού
- Τυλίξτε το ψαρονέφρι με καθαρή πετσέτα και αφήστε το στο ψυγείο 2-3 εβδομάδες
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο