Αλμυρό κέικ με ζαμπόν και τυρί - iefimerida.gr

Αλμυρό κέικ με ζαμπόν και τυρί

keik
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να ένα κέηκ πολύ εύκολο και γρήγορο που μπορεί να αποτελέσει κύριο πιάτο.

Πρόκειται για ένα «αέρινο» πιάτο, έχει λίγο αλεύρι και καλά υλικά.


Υλικά

  • 80 γραμμάρια ζαμπόν ποιοτικό (καπνιστό καλύτερα)
  • 60 γραμμάρια τυρί Emmental
  • 60 γραμμάρια αλεύρι
  • 1 φλυτζάνι γάλα
  • 2 αυγά
  • 1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
  • 1 γεμάτη κουταλιά σούπας μουστάρδα πικάντικη, με σπόρους
  • Αλάτι και πιπέρι
Αλμυρό κέικ με ζαμπόν και τυρί | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Ανάψτε τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς
  • Κόψτε το ζαμπόν και το τυρί σε πολύ μικρά κομμάτια
  • Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το γάλα, τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, την μουστάρδα
  • Δοκιμάστε το λίγο, προσθέστε το ζαμπόν και το τυρί, αλατίστε όσο πρέπει
  • Βάλτε το κέηκ σε μια φόρμα σιλικόνης
  • Ψήστε για 40 λεπτά, το κέηκ πρέπει να είναι ροδοκόκκινο
Αλμυρό κέικ με ζαμπόν και τυρί | iefimerida.gr 1
  • Σερβίρετε με σαλάτα
Αλμυρό κέικ με ζαμπόν και τυρί | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή αλμυρό Kέικ ζαμπόν τυρί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ