Έρχονται οι νέοι Ράμπο του υπουργείου Οικονομικών! - iefimerida.gr

Έρχονται οι νέοι Ράμπο του υπουργείου Οικονομικών!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Έπρεπε να μας βγάλουν εκ νέου στη... σέντρα οι ελεγκτές της Τρόικα για τα χάλια του φοροελεγκτικού μηχανισμού, για να κινητοποιηθεί το υπουργείο Οικονομικών και να εκδώσει την πρώτη απόφαση, με την οποία ενεργοποιούνται οι διατάξεις για τη σύσταση θέσεων Ελεγκτών Βεβαίωσης και Αναγκαστικής Είσπραξης των κρατικών εσόδων!

Επί της ουσίας μιλάμε για τη προκήρυξη θέσεων για 994 νέους Ράμπο, οι οποίοι θα στελεχώσουν τις ελεγκτικές υπηρεσίες του Ν. Αττικής, κάτι που σημαίνει ότι έπονται κι άλλες σχετικές προκηρύξεις.

Από την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών προκύπτει σαφώς ότι οι νέο Ράμπο θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον 3ετή ελεγκτική προϋπηρεσία και μάλιστα με πλούσιο μητρώο ολοκληρωμένων φορολογικών ελέγχων σε μεγάλες επιχειρήσεις, να έχουν πεντακάθαρο υπηρεσιακό μητρώο, όπως επίσης να έχουν υψηλής ποιότητας τυπικά προσόντα ήτοι υψηλό μορφωτικό επίπεδο. Συν τοις άλλοις, προς αποφυγήν δυσάρεστων εκπλήξεων, όσοι υποβάλουν αίτηση για θέση Ελεγκτή θα πρέπει να συνυποβάλουν δήλωση Πόθεν Έσχες, ενώ θα περάσουν κι από προσωπική συνέντευξη.

Το πραγματικά καινοτόμο είναι, όμως, ότι οι νέοι Ράμπο δεν θα έχουν εξασφαλισμένη τη θέση τους στην υπηρεσία που θα μεταταγούν ή αποσπασθούν, αφού για πρώτη φορά προβλέπεται "συμβόλαιο αποδοτικότητας" με συγκεκριμένους στόχους. Ειδικότερα, όσοι υπάλληλοι επιλεγούν, τοποθετούνται στις θέσεις αυτές και αξιολογούνται, υποχρεωτικά κατά τη λήξη του συμβολαίου αποδοτικότητας, με δυνατότητα ενδιάμεσης αξιολόγησης. Για την αξιολόγηση συντάσσεται Έκθεση. Εκθέσεις Αξιολόγησης συντάσσονται και όταν υπάρχει ενδιάμεση αξιολόγηση. Αν, σύμφωνα με την Έκθεση Αξιολόγησης, δεν έχουν επιτευχθεί όλοι οι ποσοτικοί και ποιοτικοί στόχοι του συμβολαίου αποδοτικότητας ή δεν έχουν τηρηθεί οι λοιπές υποχρεώσεις που αναφέρονται σε αυτό και οφείλεται αυτό και σε υπαιτιότητα του υπαλλήλου, απαλλάσσονται αυτοδίκαια από τα καθήκοντα της θέσης του Ελεγκτή και επανέρχονται υποχρεωτικά στην υπηρεσία από όπου μετακινήθηκαν, με διαπιστωτική πράξη του Υπουργού Οικονομικών.

Προβλέπεται, επίσης, ότι οι υπάλληλοι που υπηρετούν σε θέσεις Ελεγκτών Βεβαίωσης και Αναγκαστικής Είσπραξης των Εσόδων του Κράτους απαλλάσσονται από τα καθήκοντά τους και επανέρχονται υποχρεωτικά στην υπηρεσία από την οποία μετακινήθηκαν, με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, ανεξάρτητα από την αξιολόγησή τους, αν ασκηθεί σε βάρος τους πειθαρχική δίωξη για οποιοδήποτε παράπτωμα ή δεν υποβάλλουν δήλωση περιουσιακής κατάστασης ή αν υποβάλλουν ανακριβή δήλωση περιουσιακής κατάστασης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ