Μπορώ να σας πω ότι είναι πιο εύκολο και πιο γευστικό το κοτόπουλο με την παρακάτω συνταγή.
Μετά από δοκιμές σε ταψιά, πυρέξ, κεραμικά, με ή χωρίς καπάκι, θα λατρέψετε αυτή την απλή συνταγή με σίγουρο αποτέλεσμα.
Υλικά
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- 4 στήθη κοτόπουλο
- 1 κουταλιά μουστάρδα Dijon
- 1 κουταλιά μουστάρδα με σπόρους
- Ξηρό θυμάρι και δενδρολίβανο
- Ξύσμα 1 λεμονιού
- Αλάτι και πιπέρι
- Πατάτες baby
- 1 λεμόνι σε φετούλες
- Λίγο μαϊντανό
Εκτέλεση
- Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
- Σε ένα μπολάκι ανακατέψτε το ελαιόλαδο, τις μουστάρδες, το θυμάρι, το δενδρολίβανο και το ξύσμα λεμονιού -Προσθέστε αλάτι, πιπέρι
- Κόψτε 4 μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτο
- Κόψτε τις πατάτες στα 4 ή στα 2 αν είναι μικρές και τοποθετήστε τις στο κέντρο κάθε αλουμινόχαρτου
- Ρίξτε στις πατάτες λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι
- Βάλτε κάθε κομμάτι κοτόπουλου στο μπολ με τις μουστάρδες, γυρίστε το να πάρει καλά
- Βάλτε το κοτόπουλο πάνω από τις πατάτες, και στα 4 αλουμινόχαρτα
- Τοποθετήστε στην κορυφή τις φετούλες λεμονιού
- Κλείστε το αλουμινόχαρτο, προσθέστε λίγο αν χρειάζεται σε κάθε πακέτο και βάλτε τα όλα σε ένα ταψάκι
- Αφήστε το να ψηθεί 45 λεπτά, χαμηλώστε λίγο την ένταση στους 180 βαθμούς
- Ανοίξτε στο τέλος τα πακέτα και ψήστε για 3-4 λεπτά να καραμελώσει από πάνω
- Σερβίρετε αμέσως, ρίξτε μαϊντανό
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο