Λαγκάρντ: «Καμία χώρα δεν είναι αλώβητη από την κρίση» - iefimerida.gr

Λαγκάρντ: «Καμία χώρα δεν είναι αλώβητη από την κρίση»

Κριστίν Λαγκάρντ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ελάχιστα περιθώρια για ελπίδα ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας άφησε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία επεσήμανε πως καμία χώρα δεν είναι αλώβητη από την κρίση.

Όλες οι χώρες θα έπρεπε ήδη να έχουν ξεκινήσει την διαδικασία λήψης αποφάσεων προκειμένου να τονωθεί η οικονομία, επεσήμανε η Κριστίν Λαγκάρντ, με την αρχή να πρέπει να κάνουν, όπως η ίδια είπε τα κράτη της ευρωζώνης.

Όπως τόνισε, «καμία οικονομία στον κόσμο -ούτε οι χώρες χαμηλού εισοδήματος, ούτε οι αναδυόμενες οικονομίες, ούτε οι χώρες μεσαίου εισοδήματος, ούτε οι μεγάλες οικονομίες- δεν θα μείνει απρόσβλητη από την κρίση, η οποία όπως βλέπουμε όχι μόνο εξελίσσεται, αλλά κλιμακώνεται».

Η γ.γ. του ΔΝΤ υποστήριξε ακόμη ότι «δεν πρόκειται για μία κρίση που θα επιλυθεί από μία ομάδα χωρών, οι οποίες θα λάβουν δράση». «Η λύση θα δοθεί, ελπίζω, από όλες τις χώρες, ανεξαρτήτως κατηγορίας, που θα λάβουν πράγματι δράση», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ