Σώθηκαν τελικά οι πινγκουίνοι στο Tristan Da Cunha - iefimerida.gr

Σώθηκαν τελικά οι πινγκουίνοι στο Tristan Da Cunha

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι πιγκουίνοι rockhoppers που απειλούνταν από πετρελαιοκηλίδα μετά το ναυάγιο πλοίου στο νησί Tristan Da Cunha επιβίωσαν χάρη στη βοήθεια των κατοίκων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian και οι 260 συνολικά κάτοικοι του μικρού νησιού του νότιου Ατλαντικού βοήθησαν στις εργασίες που γίνονταν εδώ και περίπου ένα μήνα για να διασωθούν χιλιάδες πιγκουίνοι που είχαν σκεπαστεί με πετρέλαιο μετά την έκλυση πετρελαιοκηλίδας από το πλοίο MV Oliva στις ακτές του νησιού.

Για τη διάσωση των πιγκουίνων επιστρατεύτηκαν οι πάντες και τα πάντα: οι κάτοικοι πήγαν με τις βάρκες τους με κίνδυνο τη ζωή τους (λόγω ισχυρών ανέμων) και μάζεψαν τους πιγκουίνους από τις βραχώδεις ακτές, οι ξυλουργοί του νησιού κατασκεύασαν κλουβιά για να τους βάλουν, ένα κατάστημα εκκενώθηκε και γέμισε με άμμο για να γίνει χώρος φύλαξης των πιγκουίνων, ενώ οι πιγκουίνοι μετά τον καθαρισμό τοποθετούνταν στη δημόσια πισίνα του νησιού που άδειασε από νερό για να γίνει και αυτή χώρος φύλαξης των δυστυχισμένων πουλιών.

Συνολικά 4000 πιγκουίνοι κατάφεραν να διασωθούν.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ