«8 πράγματα που έμαθα σε 16 χρόνια γάμου» - iefimerida.gr

«8 πράγματα που έμαθα σε 16 χρόνια γάμου»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Mάρτα κλείνει 16 χρόνια γάμου με τον Τζέικ. Όχι 16 χρόνια φαγούρας, αλλά χρόνια γεμάτα μαθήματα ζωής. Και τα μοιράζεται με όλους. Υπάρχει μυστικό για έναν επιτυχημένο γάμο; Κι όμως υπάρχει. Και όχι ένα, αλλά πολλά.

«Όταν παντρευτήκαμε με τον Τζέικ, ονειρευόμασταν την ζωή μας μαζί. Είχαμε τις ίδιες αξίες, κάναμε τις ίδιες ευχές. Αγαπούσαμε παράφορα ο ένας τον άλλο. Το μόνο που ξέραμε με σιγουριά ήταν ότι θέλαμε να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας μαζί. Ο γάμος μου με τον Τζέικ ήταν ο δεύτερος της ζωής μου. Ο πρώτος μου γάμος έγινε με έναν υπέροχο άνδρα, στην τρυφερή ηλικία των 23 χρόνων. Κάναμε έναν μεγάλο, πανέμορφο γάμο. Μετά από μόλις δύο χρόνια, συνειδητοποιήσαμε ότι δεν ήταν γραφτό μας να περάσουμε μαζί το υπόλοιπο της ζωής μας. Έτσι αποφάσισα να παντρευτώ για δεύτερη φορά, ξέροντας καλά ότι τα όνειρα και οι ευχές δεν φτάνουν για να διατηρηθεί ένας γάμος. Παντρεύτηκα τον δεύτερο σύζυγό μου αξιοποιώντας όσα έμαθα από τον δεύτερο γάμο μου.

Πολλά άλλαξαν από εκείνον τον ηλιόλουστο Σεπτέμβρη στο MIT Hotel στο Cambridge. Από ένα νέο ζευγάρι γίναμε οικογένεια τεσσάρων μελών. Μετακομίσαμε από τη Βοστώνη στη Νέα Υόρκη και πίσω πάλι. Αγοράσαμε το πρώτο μας σπίτι. Πήραμε σκύλο. Ξεκίνησα να δουλεύω. Κάθε Σεπτέμβρη, μας έπαιρνε λίγο για να συνειδητοποιήσουμε τι είχαμε μάθει, τι είχαμε αγαπήσει, ποια ήταν τα νέα μας όνειρα και οι ευχές μας. Η αγάπη μας είχε μεγαλώσει. Σήμερα γιορτάζω αισίως 16 χρόνια γάμου και θέλω να μοιραστώ τα μαθήματα που έχω πάρει από αυτό το ταξίδι μου με τον σύζυγό μου μέχρι σήμερα.

Διαβάστε τα 8 πράγματα που έμαθε σε 16 χρόνια γάμου η Μάρτα στο BOVARY.GR, πατώντας εδώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ γάμος σχέσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ