Απολύσεις στο δημόσιο και όχι εργασιακή εφεδρεία ζητά ο Βορίδης - iefimerida.gr

Απολύσεις στο δημόσιο και όχι εργασιακή εφεδρεία ζητά ο Βορίδης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανορθολογικό χαρακτήρισε το μέτρο της εφεδρείας στο δημόσιο ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Μάκης Βορίδης επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να δώσει τις απαραίτητες λύσεις στο δημόσιο τομέα. Ο υπουργός τάχθηκε εμμέσως αλλά σαφέστατα υπέρ του μέτρου των απολύσεων στο δημόσιο τομέα επισημαίνοντας: «Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 700.000 άνεργοι από τον ιδιωτικό τομέα. Δεν μπορώ να καταλάβω αυτό το ταμπού με το Δημόσιο».

Ο κ. Βορίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5, συνέχισε την ευθεία κριτική στο έργο του προκατόχου του Γιάννη Ραγκούση επισημαίνοντας για ακόμη μια φορά, ότι «δεν υπάρχει νομοσχέδιο Ραγκούση» και τονίζοντας ότι ουδέποτε ενδιέφερε την Τρόικα ο τρόπος απελευθέρωσης των ταξί που πρότεινε. «Δεν μπορούσε να περάσει την πρότασή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠαΣοΚ και έβαζε μπροστά την Τρόικα», είπε.

Σύμφωνα με την άποψή του, η Τρόικα δεν αξίωσε ποτέ άνοιγμα που δεν σέβεται το δημόσιο συμφέρον και τα υπόλοιπα κριτήρια.

Ο υπουργός Υποδομών είπε ότι η νέα πρόταση νόμου θα είναι έτοιμη μέχρι το τέλος του χρόνου και θα προβλέπει την απελευθέρωση των ταξί με πληθυσμιακά και συγκοινωνιακά κριτήρια.

Και πρόσθεσε ότι η πρόταση νόμου για την απελευθέρωση του κλάδου των ταξί είναι στην κατεύθυνση του ΛΑΟΣ, απηχεί τις θέσεις της Ν.Δ., της μεγάλης πλειοψηφίας του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της Τρόικα.

Λίγο αργότερα, σε άλλες δηλώσεις του ο κ. Βορίδης επισήμανε: «Οταν κάποιος έχει επιλέξει μια πολιτική να την υποστηρίζει ο ίδιος και όχι να λέει λόγω δυσκολιών ότι είναι μνημονιακή».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ